Meer comfort en een mooi design met het juiste stuurlint

Stuurlinten

Zoals met zo veel kleine accessoires behoort ook het stuurlint aan de racefietsstuur tot de niet te onderschatten onderdelen wat fietscomfort betreft. Wanneer het niet past, krijg je al snel klachten zoals onvoldoende ademend vermogen, te weinig grip of niet voldoende demping.
Opdat hiermee al bij de aanschaf rekening kan worden gehouden, staan hieronder een aantal tips voor de keuze van het juiste stuurlint.

Wat is een goed stuurlint?

Natuurlijk speelt het design een grote rol bij de keuze van een stuurlint. Tenslotte moet met de bijpassende kleur, het juiste patroon of een motief- of logoprint de look van de fraaie racefiets perfect worden afgerond. De bijpassende kleurige vorm van de fietsgreep geeft de gehele fiets een sportieve uitstraling.
De racefietsgreep wordt echter niet alleen om esthetische redenen om het stuur bevestigd. Bij de keuze van het juiste stuurlint zijn ook comfortaspecten zoals materiaal, dikte en oppervlak van het stuurlint belangrijk. Hoe meer demping nodig is, des te dikker moet de diameter van het materiaal zijn. Synthetische en geperforeerde stoffen hebben een hoger ademend vermogen. Gladde leren weefsels en opgeruwde synthetische oppervlakken verhogen de grip van het stuurlint. Om het wikkelen eenvoudiger te maken, wordt aanbevolen een breed stuurlint te nemen. Hoe smaller het lint, des te preciezer maar ook moeilijker het wikkelen is.
Er zijn ook stuurlinten met stuurdoppen als set verkrijgbaar. Bovendien zijn speciale modellen of sets met opgevulde inzetstukken verkrijgbaar. Deze gel inzetstukken zorgen voor nog meer demping en worden onder het stuurlint aangebracht. In de shop van Fizik zijn topkwaliteit stuurlinten verkrijgbaar.

€5 waardebon
Bergfreunde News abonneren
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Bergfreunde News abonneren
Bergfreunde News abonneren
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.