Met het juiste zomerjas goed gekleed het warme jaargetijde door

Zomerjassen

Zoals alle jaargetijden stelt de zomer bijzondere eisen aan sporters en uitrusting. Wanneer het warm is, zijn voldoende fitness en ademende kleding een absolute must om te voorkomen dat je bij activiteiten in de open lucht oververhit raakt.
Een licht zomerjas biedt hier een hoog draagcomfort, is luchtig en stijlvol en biedt desondanks bescherming die je buiten nodig hebt omdat ze winddicht en waterafstotend is!
Hieronder vind je alles wat je nog moet weten over de keuze van het juiste zomerjack.

Waaraan herken je een goed zomerjack?

In tegenstelling tot overgangsjacks voor de herfst en winter zijn zomerjassen zeer dun en licht. Hiervoor wordt een licht softshell-weefsel (bijv. Windstopper Active Shell) of een jack van een weefselmix (bijv. G-1000 Lite) gebruikt.
Softshellstoffen zijn vaak elastisch en met een dun materiaal wegen ze bijna niets en kunnen in geval van nood altijd als windjack worden gedragen. Met een goede impregnatie zijn ze ook bestand tegen een lichte regenbui. Ze zijn zeer dampdoorlatend en winddicht, net als de hoog ademende zomerjacks van een weefselmix. Laatstgenoemde zijn beter geschikt voor trekking, wandelen en reizen, softshells voor intensieve activiteiten zoals wandelen, fietsen, klimmen en bergtours.
Natuurlijk zijn er ook waterdichte zomerjassen. Zeer ademende membranen zoals Gore-Tex Active Shell, Polartec Neoshell of e-Vent zijn het meest geschikt voor regen bij warm weer. Zulke zomerregenjassen zijn zeer ademend, hebben een volledig verstelbare capuchon, een goed sluitende kraag en zijn verkrijgbaar in vrolijke kleuren. De onderarmen zijn voorzien van een praktische ventilatie.
In het algemeen dien je bij de aanschaf van een zomerjas te letten op lichte kleuren, de zakken, een smalle pasvorm en een uv-bescherming. Er zijn ook modellen waarbij je de mouwen kunt afritsen. Sowieso bieden jacks met lange mouwen een betere bescherming tegen zon en muggen. Wanneer het weer zonniger wordt, heb je met korte mouwen meer contact met de open lucht.In de herfst en het voorjaar kan ik mijn winddichte zomerjas goed combineren met warm, dun ondergoed van merino. Zo kan ik ook bij koel weer op pad gaan.
Mooie zomerjassen zijn er onder andere van Vaude, Mammut, Haglöfs, 66 North en Arc'teryx!

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.