MTB kleding voor tours, trails en downhill

MTB kleding

Met speciale kleding voor mountainbikers liggen topprestaties in het verschiet, zowel bij razendsnelle afdalingen als bij fietstochten over een uitgestrekt terrein. Het verschilt per activiteit voor welk soort MTB kleding, beschermers, MTB schoenen en uitrusting mountainbikers de voorkeur hebben.

Maar één ding is duidelijk: een goed ademend vermogen en een hoge mate van bewegingsvrijheid zijn bij alle disciplines in de fietssport van groot belang. Ook hoogwaardige en robuuste materialen en een goede verwerking zijn voor mountainbikekleding onontbeerlijk. Kijkend naar het reusachtige aanbod aan fietskleding van verschillende fabrikanten zoals Maloja, ION, IXS, Endura of GORE Bike Wear, kan iedere fietser een kwalitatief goede keuze maken die tegelijkertijd recht doet aan zijn of haar persoonlijke smaak.

Comfortabele en robuuste mountainbikekleding

In tegenstelling tot de aerodynamische fietskleding van wielrenners heeft MTB kleding vaak een iets ruimere pasvorm. Als het gaat om fietsbroeken met een geïntegreerde zeem, zijn er modellen met een nauwsluitende pasvorm, terwijl er speciaal voor mountainbikers ook keuze is uit baggy shorts die iets wijder vallen. De speciale pads zorgen voor een effectieve demping van de stoten die door de mountainbike op de fietser worden overgebracht. Bovendien kunnen onaangename schurende plekken met de zeem worden vermeden, zelfs bij lange tours. Bij snelle afdalingen in de vrije natuur moet het bovenmateriaal stabiel en duurzaam zijn. In het bijzonder bij downhillen en in het bikepark moet hoogwaardige MTB kleding robuust genoeg zijn om licht contact met de grond te overleven.

Efficiënte bescherming tegen weer en wind is vooral essentieel bij langere fietstochten. Mountainbikebroeken en MTB jacks bestaan daarom meestal uit winddicht en waterdicht of waterafstotend materiaal. De speciale pasvormen en ontwerpen zijn daarbij precies toegesneden op de behoeftes van de fietsers. Andere doorslaggevende criteria bij het kiezen van de optimale MTB kleding zijn: een laag gewicht, compacte afmetingen en het feit of de kleding onderhoudsvriendelijk is. Daarnaast dienen mountainbikers veel waarde te hechten aan een afdoende ventilatie en een goed ademend vermogen. Minder zweten door een betere ventilatie en sneller opdrogen door een effectievere afvoer van het ontstane transpiratievocht zijn daarbij de doorslaggevende criteria.

MTB kleding

Optimale fietsschoenen en effectieve MTB beschermers

MTB schoenen moeten in de eerste plaats robuust en vormvast zijn. Aan de andere kant mogen ze ook weer niet al te zwaar van gewicht zijn. Het verschilt per activiteit of mountainbikers flatpedalen of klikpedalen gebruiken. En daar hoort uiteraard ook een bijpassend paar fietsschoenen bij. Op vlakke pedalen is een hoogwaardige zool onontbeerlijk. Die moet ervoor zorgen dat de biker zijn fiets altijd stabiel onder controle kan houden - ook bij sprongen, snelle trails en zeer vlugge afdalingen met een downhill- of Enduro-fiets. Als je MTB schoenen samen met klikpedalen wilt gebruiken, is met name de juiste schoen-pedaalcombinatie belangrijk. Het is absoluut noodzakelijk dat de fietsschoenen, de cleats en de pedalen op elkaar zijn afgestemd.

Fietshelmen horen ondertussen tot de basisuitrusting van elke mountainbiker. Ook rugbeschermers zijn bij vele bikers geliefd en beschermen de wervelkolom tegen letsel. Kniebeschermers en elleboogbeschermers moeten in de meeste bikeparks verplicht worden gedragen. Ook bij downhill is een complete veiligheidsuitrusting onontbeerlijk. Speciale integraalhelmen en MTB brillen vormen de perfecte aanvulling op beschermers. De keuze van de mountainbikekleding richt zich eveneens naar de keuze van de beschermers. Baggy shorts en wijde downhill shirts passen uitstekend over beschermers met grote afmetingen. Fietskleding voor tours en freeride heeft daarentegen vaak een iets smallere pasvorm. Afhankelijk van de activiteit en de stijl hebben wij een gevarieerd assortiment van fietskleding voor mountainbikers, zodat fietsen nog meer plezier oplevert!

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.