Polartec - functioneel textiel voor outdoorsporters

Polartec kleding

In 1979 ontwikkelde de Amerikaanse fabrikant Malden Mills Industries de eerste fleece, die onder de merknaam Polartec op de markt werd gebracht. Het materiaal schudde de markt voor functionele kleding behoorlijk op en is zelfs in de huidige tijd niet meer weg te denken uit de outdoorbranche.

Door de jaren heen ontwikkelde Polartec fleecestoffen met verschillende sterktes en later verrichtte het bedrijf baanbrekend werk bij de totstandkoming van softshell. En nog steeds stuwt Polartec de markt voor functionele stoffen naar ongekende hoogten. Zo heeft de ontwikkeling van het waterdichte NeoShell voor veel krantenkoppen gezorgd.

Polartec fleece producten

Fleece biedt de perfecte balans tussen warmte en gewicht, droogt snel en zorgt voor een aangename lichaamstemperatuur. Met name op het gebied van outdoorjassen is fleece een veel gebruikt materiaal. Bovendien zijn er tegenwoordig ontelbaar veel fabrikanten die fleece produceren. Toch loont het zich om speciaal naar de kwaliteitsstoffen van Polartec te kijken. Door jarenlange ervaring en speciale weeftechnieken zijn de stoffen van Polartec extreem robuust, ongevoelig voor pilvorming en in vergelijking met goedkopere varianten houden ze bovendien beter warm. Polartec fleece is in de volgende varianten verkrijgbaar:

  • Polartec Classic: De moeder van alle fleecestoffen is inmiddels al meer dan drie decennia op de markt en heeft generaties van outdoorliefhebbers tegen de kou beschermd. Het materiaal is beschikbaar in verschillende sterktes variërend van 100g/m² tot 300g/m² en combineert uitzonderlijke kwaliteit met ongeëvenaarde functionaliteit.

  • Polartec Thermal Pro: Door zijn uitmuntende oppervlaktestructuur biedt deze fleece meer warmte, zonder aan functionaliteit in te boeten.

  • Polartec Thermal Pro High Loft: Deze High Loft fleece biedt de beste balans tussen warmte en gewicht. Ideaal voor alle activiteiten waarbij een laag gewicht, een hoog ademend vermogen en bewegingsvrijheid cruciaal zijn.

  • Polartec Wind Pro: Dit fleece materiaal laat vier keer minder wind door dan traditionele fleece en om die reden is het ideaal voor kleding waar je niets onder of overheen draagt, zoals mutsen, handschoenen, maar ook fleecetruien.

  • Polartec Windbloc: Om het verschil tussen fleece en softshell te overbruggen is er bovendien een 100% winddichte fleece gecreëerd, die zo zijdezacht aanvoelt en zo rekbaar is, dat hij onmiskenbaar tot de meest aangename producten in deze categorie behoort.

Polartec softshellproducten

Softshells beschermen tegen weer en wind. Bovendien bieden ze atleten voldoende bewegingsvrijheid en ademend vermogen, wat nodig is om goed te presteren. Polartec softshellweefsels zijn bijzonder duurzaam en zorgen voor een uitstekend lichaamsklimaat:

  • Polartec Power Shield: Een van de bekendste materiaalsoorten die door talrijke fabrikanten wordt gebruikt, waaronder Marmot, Haglöfs en Patagonia. Het materiaal doorstaat zelfs de grootste beproevingen en daarom is het voor elk outdooravontuur een geschikte keus!

  • Polartec Power Shield O2: Is zweet de baas, altijd en overal. Het materiaal is tot 96% winddicht. De resterende 4% zorgt voor een optimale luchtcirculatie en vochtregulatie.

  • Polartec Power Shield Pro: Er zijn nauwelijks materialen die meer awards in de wacht hebben gesleept dan Polartec Power Shield Pro. Het beschikt over uitstekende eigenschappen, die goed van pas komen bij de vochtregulatie en de bescherming tegen regen. Op die manier houdt het materiaal de drager ervan langdurig droog, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant.

Polartec NeoShell producten

Polartec NeoShell slaat een brug tussen hardshell en softshell. Het brengt de voordelen van beide materialen samen in één product en het resultaat mag er zijn: een unieke combinatie van bewegingsvrijheid, waterbestendigheid en een hoog ademend vermogen. Bovendien maakt NeoShell nauwelijks geluid als het in aanraking komt met zijn omgeving. Ben je op pad onder de zwaarst denkbare omstandigheden? Zelfs dan houdt NeoShell stand! Het is dan ook een ideaal materiaal voor bergsportactiviteiten waarbij bewegingsvrijheid en waterbestendigheid cruciaal zijn, zoals ijsklimmen.

De Polartec recyclebelofte

Stoffen zoals fleece of softshell kunnen uitstekend uit gerecycled materiaal worden vervaardigd. Polartec bewandelt deze weg al sinds 1993: toen produceerde het bedrijf Polartec Classic voor het eerst op basis van gerecyclede garen. Ondertussen zijn er onbegrensde mogelijkheden en het aandeel van hergebruikte garen verschilt per stof.

Om toch bewijskrachtige cijfers te kunnen overleggen, heeft Polartec beloofd om minstens 50% van heel het assortiment op basis van gerecycled materiaal te maken.