Odlo Merkshop

Odlo functionele kleding voor alle toepassingen

Odlo

De firma Odlo produceert functioneel sportondergoed voor skiën, mountainbiken, klimmen of wandelen. Na de overname van het bedrijf door de zoon, breidde de onderneming wereldwijd uit en kreeg een nieuwe naam, Odlo International AG, met het hoofdkantoor in Zwitserland. Sportkleding voor kinderen, functioneel thermo ondergoed, ademende longsleeves of kleding voor mountainbikers - het merk Odlo overtuigt dankzij een omvangrijk aanbod aan outdoor sportkleding!

Odlo is voortdurend bezig met de verdere ontwikkeling van zijn materialen, pasvormen en designs. Met de ontwikkeling van de 'Effect by Odlo' vezel in 2002, lukte het de specialisten voor het eerst om geurremmende zilverionen in een synthetisch weefsel voor functionele kleding te integreren. In 2006 volgde met de speciale vezel 'cubic' een nieuwe en lichte mogelijkheid om de lichaamstemperatuur voor 4-seizoenen ondergoed perfect te kunnen reguleren.

Geroemd om de beste kwaliteit en maximale performance

De populariteit van Odlo functionele textielsoorten en de sterke stijging daarvan ligt niet alleen aan de efficiënte materiaalcombinaties maar ook aan de hoogwaardige afwerking van elk afzonderlijk product. Daarbij focussen de designers altijd op het allerbelangrijkste: de sporter tijdens het beoefenen van zijn sport. Daarom zal je bij Odlo geen onpraktische kenmerken en speelse designs aantreffen. Materiaal en pasvorm richten zich altijd optimaal op de eisen die de sporters aan hun functionele kleding stellen bij hun inspannende activiteiten.

Omdat de eisen die sporters aan hun sportondergoed stellen per sport sterk variëren, biedt Odlo voor vele gebieden en sportsoorten op maat gesneden oplossingen. Nordic walking, running of trailrunning - Odlo heeft voor alle hardlopers de beste hardloopkleding voor een maximale performance en optimale beweeglijkheid. Daartoe behoren zowel running tights als running shirts of sportbeha's. Op fietsgebied vult Odlo het assortiment functioneel ondergoed aan met fietsshirts voor dames en heren, fietsbroeken en waterdichte fietsjacks met Gore-Tex membraan.

Wandel-, trekking- en sportkleding

De wortels van de firma Odlo bevinden zich bij functionele textielsoorten voor wandel- en trekkingliefhebbers. De outdoortextielsoorten zijn mooi, zeer technisch verfijnd en staan bekend om hun functionele en intelligente stofmengsels. Ervaren skitourders koppelen de eigenschappen 'comfortabel' en 'duurzaam' aan de naam Odlo.

Dat Odlo daarbij ecologische en sociale verantwoordelijkheid voor zijn producten, medewerkers en werkplaatsen neemt, behoort tot de elementaire basisvoorwaarden van dit lid van de Fair Wear Foundation. De productie van duurzaam textiel met milieuvriendelijke materialen en productiemethoden is bijna een vanzelfsprekendheid voor deze Zwitserse specialist voor sportondergoed. Toch ziet Odlo het als zijn verantwoordelijkheid, zijn eigen producten, materialen en processen verder te optimaliseren en de hoge ecologische standaards nog meer te verbeteren. Daarbij is de optimalisatie van transportafstanden en het gebruik van gerecyclede vezels slechts een klein onderdeel van het omvangrijke concept voor meer duurzaamheid.

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.