Hilleberg Merkshop

Hoge betrouwbaarheid

Hilleberg

Een van de belangrijkste eigenschappen van tenten is een betrouwbare bescherming tegen weersinvloeden. De bedrijfsfilosofie van Hilleberg is de fabricage van tenten met een compromisloze betrouwbaarheid. Elk afzonderlijk element, van het materiaal en design tot aan de constructietechniek, is toegespitst op dit aspect. Zo zijn bijvoorbeeld de buitententen gemaakt van Kerlon, dat zelfs bij beschadiging nog stevig genoeg is om de tent intact te houden.

Standvastig in de wind

Een Hilleberg is meer dan je op het eerste gezicht zou denken. Alle tenten van dit merk zijn zo evenwichtig gebouwd dat ze over de ideale eigenschappen beschikken voor kamperen bij veel wind. Daartoe behoort naast de vorm de perfecte afstelling van het frame. Het frame is ontworpen om bij extreem harde wind mee te geven en zo te voorkomen dat de tent beschadigd raakt of omvergeblazen wordt.

Tunneltenten van Hilleberg

De Zweden zijn beroemd geworden met hun tunneltenten. De tunneltenten bieden zeer veel ruimte en hebben toch een laag gewicht. Met de smalle kant in de windrichting zijn ze bovendien zeer goed bestand tegen de wind. De perfecte tent voor lange tochten waarbij indien nodig ook langere tijd in de tent kan worden overbrugd.

Koepeltenten

Koepeltenten zijn door hun constructie met een versterkt frame vrijstaand en beter bestand tegen de zware last van sneeuw en wispelturige wind. Hierdoor zijn ze geschikt voor harde, stenige ondergronden en open plekken waar de wind vrij spel heeft. De koepeltenten van Hilleberg verenigen deze eigenschappen als geen ander en hebben voldoende reserves voor het kamperen in onstuimige weersomstandigheden.

Veelzijdig inzetbaar en makkelijk op te zetten

Van kamperen in de winter tot een trektocht in de hoogzomer: dankzij de modulaire constructie en de goede ventilatiesystemen zijn de tenten van Hilleberg uitgerust voor alle weersomstandigheden. Bovendien zijn alle tenten zo ontworpen dat ze ook gemakkelijk kunnen worden opgezet onder slechte weersomstandigheden zoals bij harde wind en regen.

Tenten van Hilleberg en duurzaamheid

Een tent van Hilleberg is vaak een aanschaf voor het leven. Door het gebruik van hoogwaardige materialen en normen bij de productie, zijn de tenten zo goed als onverwoestbaar. Een factor die bij expedities vaak zeer wordt gewaardeerd.

Toen Bo Hilleberg destijds besloot om nieuwe tenten te ontwikkelen kwam dat omdat er weinig hoogwaardige alternatieven beschikbaar waren. Hij wilde een tent ontwikkelen die je ook als je alleen bent goed kunt opzetten, die betrouwbaar en bovendien licht en comfortabel is. En dat is hem gelukt!

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.