Vervelende muggen vermijden met de juiste insectenspray

Insectenspray

Wie kent het nou niet? Je zit na een geslaagde etappe met je trekkingrugzak gezellig voor je tent, het kooktoestel pruttelt zachtjes en lekker eten is het enige wat je dag nog compleet maakt. Maar plotseling hoor je ergens achter je oor een vervelend en bekend gezoem. Het zijn de irritante plaaggeesten die je avond heel gemakkelijk kunnen bederven.
Om dergelijke situaties met muggen of teken tijdens een tour of in het dagelijks leven te vermijden, sommen we hier enkele tips op om de juiste insecticiden te kiezen.

Welke soorten insectenbescherming bestaan er dan?

Insecticiden bestaan in de vorm van een spray (bv. muggenspray), in de vorm van een crème, zalf of lotion in een tube of dispenser (antimuggencrème, muggenzalf) en in de vorm van een roll-on of stick om rechtstreeks op de huid aan te brengen. Bij al deze verschillende vormen zijn de werkzame stoffen overwegend identiek. De stoffen zijn huidvriendelijke insecticiden die teken, muggen, steekvliegen en andere insecten op een veilige afstand kunnen houden.
Bovendien raden we je aan om ook altijd een muskietennet mee te nemen op tour om je extra te beschermen. Bij je aankoop moet je naast de grootte en de wijze van gebruik er ook op letten dat je voor kinderen speciale insecticiden kiest. Deze zullen speciaal gemaakt zijn voor een gevoelige huid, dus zonder geurstoffen, kleurstoffen en bewaarmiddelen. Afhankelijk van het merk bieden de insecticiden tot 10 uur lang bescherming. Je vindt hier kwaliteitsvolle middelen van onder andere Ballistol en Care Plus.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.