Vingertrainer als warming-up en vingertraining

Vingertrainers

Vingertrainers zijn geschikt als warming-up en voor het opbouwen van vingerkracht. Veel fabrikanten zoals Beal, Black Diamond, Gripmaster of ook Metolius hebben hiervoor een groot aantal slimme trainingsapparaten ontwikkeld. Vaak zijn deze compact en draagbaar, zodat ze gemakkelijk kunnen worden meegenomen naar het normale boulderen of klimmen. Natuurlijk zijn deze mobiele vingertrainers net zo geschikt om tussendoor mee te trainen.

Veel van zulke trainers zijn ook geschikt voor revalidatie na een blessure, waarbij de vingers heel langzaam weer moeten wennen aan de stress van het klimmen. Vingertrainers voor de gewenste toepassing zijn te vinden in onze shop.

Goede warming-up met de vingertrainer

Alleen al het opwarmen van de vingers alvorens het klimmen begint is vaak een probleem. Juist de vingers zijn het, die daarbij de sterkste belastingen moeten dragen. Blessures zijn daarom niet ongebruikelijk. Een goede warming-up met een vingertrainer is hier een van de beste mogelijkheden voor preventie.

Voor het lichte warmklimmen is een speciaal voor klimsporten ontworpen vingertrainer bijzonder geschikt. Deze zorgen voor een gerichte opwarming van de vingerspieren en de onderarmen voor het klimmen of boulderen.

Maximale kracht opbouwen met de vingertrainer

Een vast onderdeel van de klimtraining is de vingertraining. Naast het vasthouden van klimgrepen tijdens het klimmen of boulderen komen er verschillende soorten training op handgreepborden of vergelijkbaar zware attributen in aanmerking.

Het hoeft niet altijd een systeemwand of een greepbord te zijn, want ook hier zijn er handige apparaten voor gerichte vingertraining verkrijgbaar - er is niets dat het volgende project tegenhoudt!

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.