Geen tour zonder spork!

Spork

Lepel of vork? Allebei! En hier is de spork! Wat op het eerste gezicht klinkt als een buitenaardse indringer met dubieuze bedoelingen, is in werkelijkheid een zeer praktisch hulpmiddel voor de outdoormaaltijd! Het woordje 'spork' is afgeleid van de Engelse woorden 'spoon' en 'fork'. Het praktische bestek mag in geen enkel zichzelf respecterend campingeetservies ontbreken. Wie zonder deze clevere lepel-vork hybride op pad gaat, vergeet absoluut iets! En zonder gekheid, met zo'n coole 'lork' wordt zelfs het meest saaie blik ravioli een feestmaaltijd!

Wat kan zo'n spoon-fork?

Zoals gezegd, verenigt de spork vork, lepel, en bij sommige modellen zelfs het mes, in een bestekonderdeel. Dat bespaart natuurlijk ruimte in je bagage. En hoe werkt zoiets? Heel simpel! Normaliter is de ene kant de lepel en de andere kant de vork. Dat kan afhankelijk van het model variëren. Vaak zit er aan de vork-kant nog een getande snijrand, voor het snijden van iets steviger voedsel. Er zijn sporks van robuuste en hittebestendige kunststof maar ook extra-robuuste varianten van titanium. Een ding hebben alle sporks gemeen: ze zijn waanzinnig praktisch en besparen ruimte en gewicht in de rugzak.

Een spork is licht, robuust en gewoon clever. Wie zichzelf trakteert op zo'n 'vork-lepel' van Light my Fire, Seat o Summit of een andere fabrikant, zal hier gegarandeerd geen spijt van krijgen! Voor de spork geldt: één keer mee op reis, altijd mee op reis!

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.