Vind de optimale MTB-band van Schwalbe

Schwalbe mountainbike banden

De Duitse fabrikant van fietsbanden Schwalbe noemt zichzelf ”bandenfanaat". Sinds de oprichting in 1922 heeft Schwalbe de export van zijn producten over de hele wereld uitgebreid. Het werk ligt bij Schwalbe nooit stil, want het merk is altijd bezig met het vernieuwen en verder ontwikkelen van wielen en banden.

Naast banden voor alle soorten fietsen ontwerpt Schwalbe ook banden voor rolstoelen. Met hun antilekbanden hebben ze gezorgd voor een nieuwe mijlpaal in de fietsbranche. De mountainbikebanden van Schwalbe zijn bovendien al echte klassiekers gebleken.

Nobby Nic, Racing Ralph of Magic Mary?

Ook al zijn de leuke namen van de offroadbanden van Schwalbe erg aanstekelijk, een keuze maken is nog best wel lastig. Voor downhill raden we modellen aan met een grof profiel, zoals Hans Dampf, Magic Mary, Dirty Dan of Rock Razor. Terwijl de Rock Razor het beste presteert op droge trails, zijn de Dirty Dan en Hans Dampf geschikt voor het fietsen door diepe modderplassen. Het model Magic Mary is de klassieke allround downhillband, die door mountainbikers vaak gebruikt wordt in het bikepark.

Voor endurofans biedt Schwalbe nog twee andere offroadbanden aan: Fat Albert en Nobby Nic. Met name Nobby Nic is een populaire toer- en all mountainband, die ook bij cross-country met succes wordt gebruikt. Momenteel biedt Schwalbe de modellen Nobby Nic en Rocket Ron aan in het formaat 27,5+.

Antilekfietsbanden voor het dagelijks leven en mountainbikewedstrijden

Schwalbe heeft met de Marathon Plus een nieuwe generatie banden onder de Duitse naam „Unplattbar” (antilek) op de markt gebracht. Met behulp van een speciaal rubber dat in de serie is verwerkt, worden de banden perfect beschermd tegen glasscherven en splinters. De speciale banden van Schwalbe bestaan in een originele, toer- en mountainbikeversie. De banden rollen niet alleen soepel, maar zijn ook veel duurzamer.

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.