ABS lawinerugzak - de airbag bij het freeriden

ABS lawinerugzak

De lawinerugzakken van ABS van Peter Aschauer GmbH, ook ABS lawine-airbags genoemd, zijn tegenwoordig niet meer weg te denken bij het freeriden buiten de pistes. Uit passie voor de wintersport heeft marktleider ABS uit Duitsland zich gewijd aan de lawineveiligheid en met de ABS lawinerugzak een veiligheidssysteem ontwikkeld dat bij een lawineval de overlevingskansen met een veelvoud verhoogt. Naast de primaire veiligheidsuitrusting, de lawinepiepsset bestaande uit lawinepieps, lawineschep en lawinesonde, zweren inmiddels steeds meer freeriders, toerskiërs en sneeuwschoenwandelaars bij een ABS lawinerugzak. Je kunt wel zeggen, dat een ABS lawinerugzak bij het skiën en snowboarden buiten de beveiligde skipistes inmiddels de status heeft van een airbag bij het autorijden.

Waarom een ABS lawinerugzak zinvol is

Laat vooraf duidelijk zijn: met een ABS lawinerugzak kun je geen lawines voorkomen en ook niet je vrienden uit een lawine redden! ABS lawinerugzakken kunnen uitsluitend de overlevingskansen sterk verhogen. Een ABS lawinerugzak vervangt absoluut NIET de onmisbare basis lawine-uitrusting; de lawinepiepsset met piepser, lawineschep en sonde. Bovendien zijn een zekere kennis over lawinekunde en risicomanagement voorwaarde, als men zich buiten de pistes beweegt in het open terrein waar lawinegevaar op de loer ligt. De ABS lawinerugzakken bestaan uit aan beiden lichaamszijden aangebrachte ABS TwinBags, die het lichaam van de persoon die onder een lawine bedolven is, in een vlakke positie brengen. Dit voorkomt dat het lichaam onder de navolgende sneeuwmassa wordt vastgehouden en begraven. Bovendien wordt de bedolven persoon door de zijdelingse airbags beschermd tegen ernstig letsel. De ABS lawinerugzakken verhogen derhalve in noodgevallen bij het openen, lees: als men zich dus al in een lawine bevindt en de ABS lawine-airbag heeft geopend, de opwaartse druk juist in de kritische uitloop van de lawine. Dit leidt er wederom toe, dat de airbag van de ABS lawinerugzak na het tot stilstand komen van de lawine zichtbaar is aan het sneeuwoppervlak. De ABS lawinerugzak maakt het mogelijk om jezelf of je vrienden snel te redden. Bovendien a-text-- reduceert een ABS lawinerugzak bij activering de val en daarmee het risico op verwondingen en zorgt ervoor, dat het lichaam van het lawineslachtoffer niet geheel wordt bedolven. De ABS lawinerugzak is het enige zelfreddingsysteem dat zijn levensreddende werking al jaren geleden heeft bewezen en onderdeel van elke freeride- en skitouruitrusting zou moeten zijn.

€ 5 onmiddellijk
Voor je volgende bestelling
Nee, dank u.

Houd er a.u.b. rekening mee dat we op onze website cookies inzetten om je gebruikservaring te verbeteren. Wanneer je op de website verdersurft, ga je akkoord met het gebruik van cookies.