Veelzijdig, bewezen en in ieder geval heerlijk warm: de isolerende vulling van Thinsulate!

Thinsulate

De Thinsulate isolatie van 3M omvat een complete productfamilie van kunstvezel-watteringen voor de meest verschillende toepassingen. Het isolatiemateriaal bestaat uit flinterdunne, geweven kunststofvezels. Hoe beter de kunstvezel vulling de lucht kan insluiten, des te hoger is het isolerend vermogen. De wattering slaat de door het lichaam verwarmde lucht op en zorgt zo voor een warmtebuffer rondom het lichaam. Tegelijkertijd kan het lichaamsvocht naar buiten ontsnappen, waardoor het binnenklimaat verbetert.

Waardoor is de isolatie van Thinsulate zo enorm effectief?

Kort gezegd: in verhouding tot het thermische vermogen is het een uitgesproken dunne isolatie. Bovendien is ze licht, ongevoelig voor vocht en warm! Dat betekent dat de eindproducten waarin de watttering is verwerkt, minder dik zijn, nauwelijks verzwaren en ook bij lichamelijke inspanning voor voldoende warmte zorgen. Deze vezels kunnen immers niet samenklonteren, anders dan bijvoorbeeld bij een isolatie van dons. Samen met het waterdichte bovenmateriaal of onder een hardshelljas gedragen, zijn daarom zeer lage temperaturen en onaangenaam, koud en nat weer geen enkel probleem!
Een net zo belangrijk aspect is het eenvoudig en gemakkelijk reinigen van de kleding. Per slot van rekening komen echte bergvrienden na een tour niet brandschoon thuis. De vulling zelf kan zonder problemen worden gewassen en in de droger. Maar let op: lees in ieder geval het wasvoorschrift van de fabrikant. De isolatie is namelijk slechts een, niettemin ook een belangrijk deel van de producten.

Waarvoor is Thinsulate uitermate geschikt?

Overal waar weinig ruimte is voor bescherming tegen de kou, is de voering een ideale oplossing. Het weefsel is uitstekend geschikt voor winterschoenen, winterlaarzen, mutsen en handschoenen en de vezels zorgen ervoor dat het materiaal dun kan zijn.
Bij outdoorkleding zoals skibroeken en ski jassen zorgt de isolatie voor een aangename warmtebuffer, beschermt de drager tegen gevoelige afkoeling en maakt tegelijkertijd niet veel dikker. Daardoor wordt de beweeglijkheid niet beperkt en het grijpgevoel, belangrijk voor een skihandschoen, blijft behouden en kou krijgt geen kans!

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.