Volcom Merkenshop

Het symbool van surf- en skatestyle: De Volcom Stone

Volcom

Geboren op een snowboardtrip in het Noord-Amerikaanse Tahoe, heeft het concept Volcom zich sinds de oprichting in de vroege jaren 90 over de hele wereld verbreid. Met hun lijfspreuk en filosofie "Youth against Establishment" en de beroemde Volcom Stone brachten de beide oprichters van het bedrijf Richard Woolcott en Tucker Hall het grootste deel van hun tijd door met snowboarden, skaten en surfen en veel minder met het ontwerpen en verkopen van hun kleding.

Daarvoor brachten ze de style en spirit van Volcom over de hele wereld. Deze speciale stijl weerspiegelde zich al vroeg in alles wat Volcom in het leven riep. Kleding, skate- en surfvideo's of marketingacties; Volcom ontwikkelde op elk gebied een eigen style, die behoort tot de populairste in de hele boardsportscene en telkens weer wordt gekopieerd door jaloerse concurrenten.

Volcom en zijn sporters, kunstenaars en muzikanten

Bij Volcom heersen andere waarden dan elders in de branche. Terwijl andere surfbrands en skatefirma's altijd op zoek zijn naar de beste contest-rijders of de mooiste uitdragers voor hun reclames, ondersteunt Volcom types met karakter, met een randje, met persoonlijkheid en vooral met style. De leden van de legendarische Volcom family komen daarbij van over de hele wereld en zijn in hun tak van sport en als mens onmiskenbare unicaten. Daaronder vallen ook talloze levende legendes zoals Kelly Slater, Coco Ho, Ryan Sheckler, Jamie Lynn of Terje Haakonsen, die voor een deel al jarenlang met Volcom samenwerken.

Een breed spectrum aan kunstenaars, fotografen, filmmakers en musici vullen de professionele surfers, skateboarders en snowboarders van de Volcom familie aan en geven hun eigen belangrijke impulsen die het merk Volcom verder vormen en scheppen. Volcom Entertainment is al vanaf het begin als platenlabel, eventmanager en filmproducent actief over de hele wereld. Daarbij zijn Volcom en zijn handelsmerk, de Volcom stone, al lang zelf een legende geworden: de diamant heeft zijn opwachting gemaakt in street art en popcultuur en representeert nog altijd de "Youth against Establishment".

De "Riding Company" uit de Verenigde Staten

De dependances van Volcom zijn al verspreid over de hele wereld. Bij voorkeur op plekken waar een paar goede golven direct tot voor de deur van het kantoor rollen. Of het nu Hossegor aan de Franse Atlantische kust is, Costa Rica, Bali of Vancouver - Volcom staat altijd middenin de scene en biedt daardoor ook voor veel medewerkers unieke mogelijkheden om sport en werk met elkaar te verbinden. En om een van de legendarische evenementen of surfcontests te organiseren, hoeven ze eigenlijk maar een stapje buiten de deur te zetten.

Volcom is echter veel meer dan alleen party en beachlife. De producten van de innovatieve skate- en snowboardfirma uit de USA onderscheiden zich door hoge kwaliteit, hun markante en koers bepalende style en veel kleine details, die elke seconde duidelijk maken dat hier niet alleen een paar designers kleding, tassen en accessoires ontwerpen, maar ook daadwerkelijk besef hebben van surfen, skaten en snowboarden. Naast het goede voornemen de ingeslagen weg als eigengereide en voorloper van de scene te behouden, worden bij Volcom ook milieubescherming en sociale verantwoording in het kader van hun "New Future" filosofie steeds belangrijkere aspecten.

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.