Volcom Merkshop

Het symbool van surf- en skatekleding: de Volcom Stone

Volcom

Het concept Volcom ontstond op een snowboardtrip in het Noord-Amerikaanse Tahoe en heeft zich sinds de oprichting van het bedrijf in de vroege jaren 90 over de hele wereld verspreid. Met hun lijfspreuk en filosofie "Youth Against Establishment" en de beroemde Volcom Stone brachten de beide oprichters van het bedrijf Richard Woolcott en Tucker Hall het grootste deel van hun tijd door met snowboarden, skaten en surfen en veel minder met het ontwerpen en verkopen van hun kleding.

In de plaats daarvan verspreidden ze de stijl en spirit van Volcom over de hele wereld. Deze speciale stijl weerspiegelde zich al vroeg in alles wat Volcom in het leven riep. Of het nu gaat om kleding, skate- en surfvideo's of marketingacties, Volcom ontwikkelde op elk gebied een eigen stijl, die behoort tot de populairste in de hele boardsportscene en telkens weer wordt gekopieerd door jaloerse concurrenten.

Volcom en zijn sporters, kunstenaars en muzikanten

Bij Volcom heersen andere waarden dan elders in de branche. Terwijl andere surfmerken en skatefirma's altijd op zoek zijn naar de beste topsporters of de knapste influencers, ondersteunt Volcom types met karakter, met een randje, met persoonlijkheid en vooral met stijl. De leden van de legendarische Volcom-familie komen daarbij van over de hele wereld en zijn in hun sport en als mens onmiskenbaar uniek. Daaronder vallen ook talloze levende legendes zoals Kelly Slater, Coco Ho, Ryan Sheckler, Jamie Lynn of Terje Haakonsen, waarvan sommige al jarenlang met Volcom samenwerken.

Een breed spectrum aan kunstenaars, fotografen, filmmakers en musici vullen de professionele surfers, skateboarders en snowboarders van de Volcom-familie aan en geven hun eigen belangrijke input, die het merk Volcom verder vormen. Volcom Entertainment is al vanaf het begin als platenlabel, eventmanager en filmproducent actief over de hele wereld. Bovendien zijn Volcom en zijn handelsmerk, de Volcom Stone, al lang zelf een legende geworden. De diamant heeft zijn opwachting gemaakt in de streetart en popcultuur en representeert nog altijd "Youth Against Establishment".

De "riding company" uit de Verenigde Staten

De filialen van Volcom zijn al verspreid over de hele wereld. Ze bevinden zich bij voorkeur op plekken waar een paar goede golven direct voor de deur van het kantoor breken. Of het nu Hossegor aan de Franse Atlantische kust is, Costa Rica, Bali of Vancouver, Volcom is daar waar het gebeurt en biedt daardoor ook voor veel medewerkers unieke mogelijkheden om sport en werk met elkaar te combineren. En om een van de legendarische evenementen of surfwedstrijden te organiseren, hoeven ze eigenlijk maar één stap buiten de deur te zetten.

Volcom is echter veel meer dan alleen party en beachlife. De producten van de innovatieve skate- en snowboardfirma uit de USA onderscheiden zich door hoge kwaliteit en hun markante en richtinggevende stijl. Vele kleine details maken daarbij duidelijk dat hier niet zomaar een paar designers kleding, tassen en accessoires ontwerpen, maar dat zij ook daadwerkelijk kennis hebben van surfen, skaten en snowboarden. Naast het goede voornemen de ingeslagen weg als eigenzinnige koploper in de scene te blijven volgen, worden bij Volcom ook milieubescherming en sociale verantwoording in het kader van de "New Future"-filosofie steeds belangrijkere aspecten.

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.