tentree Merkshop

Met Tentree de planeet redden

Tentree

Hoe simpel het idee van de Tentree oprichter ook mag zijn; het komt prima aan bij veel surfers, mountainbikers, wandelaars en outdoor liefhebbers. Voor elk verkocht kledingstuk van Tentree plant het bedrijf tien nieuwe bomen.

Tentree komt uit Canada, maar beperkt zich bij de bosaanplant niet alleen tot Noord-Amerika. In het jaar 2016 waren er al meer dan 10 miljoen bomen geplant. Daaronder ook in Zuid-Amerika, India, Nepal en Afrika. Aangezien de makers van Tentree niet persoonlijk elke boom kunnen planten, werken ze in veel landen samen met de plaatselijke non-profitorganisaties.

Onze toekomst positief beïnvloeden

Tentree heeft zichzelf ambitieuze doelen gesteld. Ze willen, dat elke klant van Tentree de mogelijkheid heeft, door het planten van tien bomen zijn omgeving direct positief te veranderen. Bovendien spreekt elke drager van Tentree kleding zich uit voor het streven naar meer milieubescherming en duurzame sociale verantwoording. Daardoor zouden weer meer mensen in aanraking worden gebracht met de filosofie van Tentree, zodat de ambitieuze projecten voor milieubescherming en sociale verantwoording worden bevorderd.

Uiteraard gelden de hoge eisen van Tentree ook voor de productie en verkoop van hun T-shirts, hoodies, broeken en accessoires. Daarom werkt Tentree ook alleen samen met bedrijven die faire arbeidsomstandigheden en sociale verdraagzaamheid garanderen. De insteek daarbij is ook de sociale standaards in hun geheel positief te beïnvloeden, als klanten gericht volgens deze belangrijke criteria hun kleding kopen.

Ecologisch en sociaal verantwoord kleur bekennen

Het enorme succes van Tentree ligt voor een groot deel niet alleen aan het goede bedrijfsformat, maar ook aan de uitstekende omzetting in detail. Daarom worden van de opbrengst van de verkoop van de stylish shirts en sweaters ook niet zomaar ergens willekeurige bomen geplant. In plaats daarvan worden gebieden gekozen, waarin een bosaanplant duurzaam en op lange termijn het meest zinvol lijkt, want de bomen moeten niet alleen worden geplant, maar ook hun groei en bescherming moeten daar zijn gegarandeerd. Ook de keuze van de plantensoorten speelt daarbij een belangrijke rol, want afhankelijk van de regio komen er heel verschillende bomen in aanmerking. Tentree wordt daarbij ondersteund door ervaren partners en Ngo's in de betreffende aanplantgebieden.

De transparante communicatie van de uitgevoerde acties en de exacte controle van alle factoren bij de fabricage van kleding voor Tentree maakt het voor elke milieubeschermer gemakkelijk om enthousiast te worden voor het bevlogen project van de jonge Canadese surfers en bikers. En aangezien Tentree met succes laat zien dat milieuvriendelijk en sociaal verantwoorde mode er ook extreem stylish kan uitzien, is het milieubeschermende domino-effect niet meer te stoppen.