Canada Goose Merkenshop

Ervaring maakt het verschil

Canada Goose

Dat Canada Goose uit een van de koudste landen ter wereld komt, is daarbij geen toeval. De lange winters behoren tot de Canadese identiteit, net als de gure weersomstandigheden en de enorme natuur- en wildernisgebieden. Hier leer je al vroeg hoe je je moet wapenen tegen de meest uiteenlopende klimatologische uitdagingen. Een reden waarom Canada Goose niet alleen de klassieke donsjassen in het assortiment heeft, maar ook de ultralichte varianten ervan en de hightech hardshells. Zo maakt het helemaal niet uit welk avontuur er buiten op je staat te wachten - Canada Goose biedt voor elk afzonderlijk de perfecte kleding en uitrusting!

Al vanaf 1950 ontwikkelt Canada Goose warme kleding voor outdooravonturiers. De expeditieparka 'Big Red' maakt de Canadese donsspecialist bekend, beroemd en gewaardeerd als uitrustingsaanbieder van het Mc Murdo station in Antarctica. Zo begon de donsparka in de jaren tachtig als een levensreddend item voor wetenschappers in de poolgebieden en behoort nu tot de basisuitrusting voor expedities over de hele wereld. Ook de eerste succesvolle beklimming van de Mount Everest door een Canadees in 1982 lukt in een speciaal ontworpen expeditieparka van Canada Goose.

Made in Canada wordt bekend en populair

In de jaren negentig neemt Dani Reiss, de kleinzoon van de toenmalige oprichter Sam Tick, het stokje over als directeur van Canada Goose en werkt hij hard aan de groei en internationale uitbreiding van het merk. 'Made in Canada' wordt vervolgens tot een symbool voor een uitstekende kwaliteit, een lange traditie en een innovatieve ontwikkeling in de fabricage van hoogwaardige sportkleding en vooral in de verwerking van het beste dons voor de warmste donsjassen.

Canada Goose

Topsporters zoals Lance Mackey, de meervoudige winnaar van de Yukon Quest sledehondenrace, en Ray Zahab, langeafstandloper met een recordbrekende tocht te voet naar de zuidpool, zweren bij hun expeditie-uitrusting van Canada Goose. Beiden weten precies wat topprestaties onder arctische omstandigheden inhouden en hoe belangrijk een optimale uitrusting is voor de uitvoering van dergelijke ondernemingen.

Eerste keuze voor en achter de camera

Canada Goose was bij leden van filmploegen al lang de gouden tip wanneer het gaat om draailocaties in extreme kou. In Canada, Vuurland, Siberië of in de poolgebieden - talloze camerateams, filmsterren en ploegleden dragen al jarenlang deze warme donzen jacks om zich te wapenen tegen de ijzige kou tijdens het maken van filmopnames.

In 2004 lukt het Canada Goose om zelfs niet alleen achter de camera voor furore te zorgen, maar het bedrijf waagt ook de sprong naar Hollywood en vindt op het witte doek wereldwijd bijval. In de bioskoopfilms 'The Day After Tomorrow' en 'National Treasure' dragen de protagonisten donsjassen van Canada Goose om zich te beschermen tegen de levensbedreigende kou. Daardoor groeit het Canadese merk uit van de specialist voor insider en scene-kenner tot de bekende uitrustingsaanbieder voor professionele expedities. Het ronde logo met het antarctische content is het onmiskenbare symbool voor de Canadese donsspecialist. Sindsdien zijn vele bedrijven als coöperaties betrokken bij de Canadezen, die altijd trouw blijven aan hun eigen lijn: het ontwerpen van de warmste donsjassen voor de laagste temperaturen.

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.