Canada Goose Merkshop

Ervaring maakt het verschil

Canada Goose

Dat Canada Goose uit een van de koudste landen ter wereld komt is natuurlijk geen toeval. De lange winters behoren tot de Canadese identiteit, net als de gure weersomstandigheden en de enorme natuurgebieden en wildernissen. Hier leer je al op jonge leeftijd hoe je je moet wapenen tegen de meest uiteenlopende klimatologische uitdagingen. Het is ook de reden waarom Canada Goose niet alleen klassieke donsjassen in het assortiment heeft, maar ook ultralichte varianten en de hoogwaardige hardshelljassen. Zo maakt het helemaal niet uit welk avontuur er buiten op je staat te wachten, want Canada Goose biedt voor elke outdoorgelegenheid de perfecte kleding en uitrusting!

Al vanaf 1950 ontwikkelt Canada Goose warme kleding voor outdooravonturiers. De expeditieparka 'Big Red' maakte de Canadese donsspecialist bekend, beroemd en gewaardeerd als de producent van uitrusting voor de bemanning van het onderzoeksstation McMurdo in Antarctica. De donsparka was in de jaren tachtig een levensreddend kledingstuk voor wetenschappers in de poolgebieden en behoort nu tot de basisuitrusting voor expedities over de hele wereld. Ook de eerste succesvolle beklimming van de Mount Everest door een Canadees slaagt in 1982 in een speciaal ontworpen expeditieparka van Canada Goose.

Made in Canada wordt bekend en populair

In de jaren negentig neemt Dani Reiss, de kleinzoon van de toenmalige oprichter Sam Tick, het stokje over als directeur van Canada Goose. Hij werkt hard aan de groei en internationale uitbreiding van het merk. 'Made in Canada' gaat vervolgens symbool staan voor uitstekende kwaliteit, een lange traditie en een innovatieve ontwikkeling in de fabricage van hoogwaardige sportkleding en vooral in de verwerking van het beste dons voor de warmste donsjassen.

Canada Goose

Topsporters zoals Lance Mackey, de meervoudige winnaar van de sledehondenrace Yukon Quest, en Ray Zahab, langeafstandloper met een recordbrekende tocht naar de zuidpool, zweren bij hun expeditie-uitrusting van Canada Goose. Beiden weten precies wat het betekent om topprestaties te leveren onder arctische omstandigheden en hoe belangrijk een optimale uitrusting is voor de uitvoering van dergelijke ondernemingen.

Eerste keuze voor en achter de camera

Canada Goose is ook bij leden van filmploegen al lange tijd geliefd wanneer het gaat om draailocaties in extreme kou. In Canada, Vuurland, Siberië of in de poolgebieden dragen talloze camerateams, filmsterren en ploegleden al jarenlang deze warme donsjassen om zich te beschermen tegen de ijzige kou tijdens het maken van filmopnames.

In 2004 lukt het Canada Goose zelfs om niet alleen achter de camera voor furore te zorgen. Het bedrijf waagt de sprong naar Hollywood en krijgt wereldwijde bekendheid op het witte doek. In de bioscoopfilms 'The Day After Tomorrow' en 'National Treasure' dragen de hoofdrolspelers donsjassen van Canada Goose om zich te beschermen tegen de levensbedreigende kou. Hierdoor groeit het Canadese merk uit van een specialist voor insiders tot de uitrustingsaanbieder voor professionele expedities. Het ronde logo met het antarctische continent is het onmiskenbare symbool voor de Canadese donsspecialist. Inmiddels werken veel bedrijven samen met de Canadezen, die altijd trouw blijven aan hun eigen lijn: het ontwerpen van de warmste donsjassen voor de laagste temperaturen.

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.