Het ski jas voor heren is dé bescherming van de actieve skiër

Skijas voor heren

Robuust, water- en winddicht, ademend en toch warm: zo moet het ski jas voor heren zijn. Technisch uitgeruste wintersportjassen voor heren zijn en kunnen veel meer dan een gewoon winterjas voor heren. Een speciaal ski jack is aangepast aan de eisen van de actieve skiërs en snowboarders. Uiteraard mogen we andere wintersporters als sleeërs, winterwandelaars, sneeuwschoenwandelaars, schaatsers en iedereen die graag buiten in de sneeuw en kou is niet vergeten. Ook zij doen er goed aan om zich te voorzien van een kwaliteitsvol ski jas. Als je het juiste model tussen de verschillende ski jassen gevonden hebt, dan staat de volgende skidag of het volgende skiavontuur niets meer in de weg.

Ski jacks horen thuis in de sneeuw en koude

Talloze outdoormerken en bergsportbedrijven hebben onlangs hun assortiment kleding uitgebreid. Intussen ontwerpen bekende outdoormerken technisch onberispelijke ski jassen voor heren. Klassieke outdoormerken als The North Face en Mammut concurreren met hun eigen wintersportjassen voor heren wat betreft de kwaliteit en functionaliteit met de klassieke alpine skikledingmerken. Bij de ski jassen voor heren zijn de materialen, technische eigenschappen, modellen, kleuren en stijl toch wel wat veranderd. Het Zwitserse bergsportbedrijf Mammut en het Amerikaanse outdoormerk The North Face vinden functionaliteit en kwaliteit erg belangrijk. Maar ze willen ook dat de kleding voorzien is van stijlvolle kleuren en perfecte modellen. Daardoor zie je zowel op als naast de skipiste er geweldig uit in een ski jack van The North Face.

Met een ski jas perfect uitgerust, zowel op als naast de skipiste

Zonder gondel, stoeltjes- of sleeplift raken de skiënde heren net zo moeilijk op de berg en in de sneeuw als zonder een warm ski jas voor heren. Degelijke wintersportjassen voor heren hebben de volgende eigenschappen: het membraan is niet alleen water- en winddicht, maar heeft ook een hoog ademend vermogen. Bepaalde kenmerken van het ski jas verschillen bovendien wezenlijk van een gewoon winter- of outdoorjas. De belangrijke kenmerken die een ski jas voor heren beslist moet hebben, zijn bijvoorbeeld een sneeuwvanger (in het Engels ook wel powder skirt genoemd), ritssluitingen ter ventilatie aan de onderarmen, een capuchon die er al dan niet afgehaald kan worden en die compatibel is met een helm, alsmede verschillende praktische zakken waarin je een liftpas, mobiele telefoon, reservebril of portemonnee op kunt bergen. Vele ski jassen voor ski- en wintersport zijn bovendien gevoerd met een warme Primaloft-vulling of zijn gemaakt van 3-lagig hardshell materiaal. Gevoerde ski jassen zijn daarom in staat om alleen al in combinatie met een lichte fleece de skiër goed warm te houden. Bij ongevoerde ski-jacks moet de skiër dus bij erg lage temperaturen warme kleding onder het ski jack aandoen.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.