Peak Performance Merkshop

Peak Performance bij skiën, trekking of op de mountainbike

Peak Performance

Peak Performance biedt functionele sportkleding en streetwear voor elke dag. Daarbij valt het tijdloze, eenvoudige design direct in het oog! Een hoogwaardige afwerking, een op het gebruik afgestemde pasvorm en functionele extra's zorgen voor echte favoriete items - op skitochten of in het dagelijks leven.

Een aantrekkelijk design en functionele technische oplossingen waren al sinds het begin de belangrijkste criteria bij de ontwikkeling van Peak Performance. Het destijds kleine bedrijf was vanaf de start een enorm succes. De enthousiaste skiërs brachten vaak de hele dag door in het bekende Zweedse skigebied direct voor de deur. In de avonduren knutselden ze aan de designs voor hun nieuwe skicollecties en verbeterden voortdurend de technische details die ze overdag hadden getest.

Van Zweden naar de hele wereld

Het motto van Peak Performance 'Echte kleding voor echte skiërs' te ontwerpen, werd al snel ver over de Zweedse grenzen bekend. Chamonix, Verbier, Zermatt, Aspen of Vail - het duurde niet lang voordat de Zweden een begrip waren in de bekendste skigebieden van de wereld.

Met zijn innovatieve designs kon het Zweedse bedrijf enorm groeien en de verspreiding, bekendheid en populariteit nam wereldwijd voortdurend toe. Veel nieuwe winkels, de succesvolle uitbreiding naar Japan en de beursgang zijn slechts enkele mijlpalen die Peak Performance boekt in de jaren van sterke groei. Deze groei heeft echter noch bij de oprichters, nog bij de medewerkers van Peak Performance nooit iets veranderd aan de liefde voor de sport.

Extreme sport, outdoorervaring en duurzaamheid

De positieve ervaringen op het gebied skiën, toerskiën en ski-bergbeklimmen hebben Peak Performance ertoe aangespoord hun ontwikkelingen steeds meer te stimuleren. Of het nu gaat om functionele kleding voor hardlopers en trailrunners of trainingskleding voor andere duursporten. Peak Performance draagt de ontwikkelingen vanuit de skisport perfect over op de andere outdoorsporttakken. Bij trekking scoren de Zweden met weerbestendige hardshelljassen en functionele outdoorbroeken. Ook op het gebied van mountainbike-kleding is het Zweedse merk een sterke medespeler op de markt.

Voor Peak Performance speelt een duurzame productie van hun collecties een doorslaggevende rol. De natuur voor de komende generaties te behouden bepaalt daarom voor een groot deel het werk van het Zweedse outdoorbedrijf. Daarbij wordt net zoveel rekening gehouden met milieuvriendelijk productiemethodes en vermindering van de daarmee samengaande uitstoot van broeikasgassen als een verantwoordelijke toeleveringsketen, reparatieservice voor Peak Performance producten en de zeer strenge richtlijnen voor het gebruik van dierlijke producten zoals dons, leer of wol. Voor de productie werken de Zweden alleen samen met streng gecontroleerde producenten, die voldoen aan de overeenkomstige voorschriften met betrekking tot dierenbescherming.

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.