Alleen authentiek met het gele logo: hoogwaardige Vibram zolen voor elk type outdoorschoen

Vibram zole

De Vibram zool is uit de uitdoorsport niet meer weg te denken! De Italiaanse fabrikant heeft op het gebied van schoenzolen echt naam gemaakt. Best gek eigenlijk, want op het eerste gezicht valt een zool helemaal niet zo op als je naar een schoen kijkt. Of je nu wandelschoenen, lichte approachschoenen, klimschoenen of degelijke bergschoenen draagt - Vibram zolen doen wat ze beloven.

Hoe is het tot de ontwikkeling van de Vibram zool gekomen?

Om het kort en bondig te zeggen: door een dramatisch ongeluk in de bergen. In 1935 verongelijkte een groep bergbeklimmers, wat de oprichter van Vibram, Vitale Bramani (vandaar de naam "Vi"-"Bram"), ertoe bracht een zool te ontwikkelen met betrouwbare wrijving op de meest uiteenlopende ondergronden. In samenwerking met Pirelli - precies, die van die autobanden - lukte dit uitstekend en zo was het oorspronkelijke Carramata zooldesign met het stervormige patroon op het middenvoetsdeel geboren.

Vibram zole

Voor elk schoentype en voor elk gebruiksdoel de geschikte zool

Omdat Vibram zo competent is op het gebied van zolen, heeft het merk voor elke outdooractiviteit een geschikte zool met een optimale rubbersamenstelling en een adequaat profiel. Alle zolen hebben extreem veel grip op de ondergrond waar ze voor zijn ontworpen. Rubberzolen hebben in overeenstemming met hun gebruiksdoel een heel divers profiel en doen het daarom bijzonder goed op rotsig of modderig terrein.
Ook qua slijtvastheid en dus qua duurzaamheid zijn alle Vibram zolen van topkwaliteit! De hoogwaardige samenstelling van een rubberen zool is, net als bij winter- en zomerbanden voor je auto, bij laarzen voor hoogtetours anders dan bij veerkrachtige sportklimschoenen. Is ook wel logisch!

Veel meer dan alleen rubber met een profiel

Vibram kan teruggrijpen op maar liefst 80 jaar ervaring. De producten van het merk staan inmiddels niet alleen meer bekend om hun buitenzolen. Er zijn heel veel verschillende zaken van betekenis, variërend van de demping en de constructie van de hak tot de grip. Voor herenschoenen en damesschoenen zijn vooral de verschillende anatomische kenmerken van de schoenleest belangrijk.
Op het gebied van casual schoenen en hoogwaardige schoenen voor het dagelijks leven is Vibram ook van de partij. Zeker als je kijkt naar lage schoenen die geschikt zijn om op kantoor te dragen, valt op dat de producten van de Italiaanse zoolspecialist erg in trek zijn!

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.