Norrøna Merkshop

Functie, model en kleur: Norrøna

Norroena

In 1979 zorgt Norrøna voor een technische doorbraak: ze maken de eerste Gore-Tex-jas van Europa! Een mijlpaal! Tot op de dag van vandaag hebben talrijke productlijnen van deze bekende fabrikant een cultstatus: Svalbard, Falketind, Lyngen, Lofoten, Narvik en meer. In de kleding staan perfecte functionele eigenschappen centraal. De outdoorkleding van Norrøna toont daarnaast altijd lef en valt op met zijn minimalistische design en sterke kleurkeuze. Het recept voor een goed humeur!

Norrøna: outdoorkleding met een Scandinavische stijl!

De moderne designs zullen je misschien op het verkeerde been zetten, maar Norrøna is een merk met een lange geschiedenis. Deze gaat terug tot het jaar 1929 en begon met rugzakken, tenten en slaapzakken. Ook nu nog is outdooruitrusting onderdeel van de collectie, maar inmiddels staat het merk meer bekend om zijn hoogwaardige kleding voor de bergsport.
Op dat gebied beschikken de Noren al over de nodige ervaring. Al in 1977 produceerden ze outdoorjassen met Gore-Tex en waren destijds de eerste fabrikant in Europa die gebruik maakte van een functioneel membraan. Vele productlijnen zijn echte klassiekers geworden, zoals Svalbard, Falketind, Lyngen, Lofoten en Narvik.

Het designprincipe van Norrøna

'Minder is meer', zo luidt het devies. Bij het merk wordt dit ook wel 'loaded minimalism' genoemd. Voor de kleding betekent dit dat alle belangrijke details voor outdoorgebruik aanwezig zijn, maar zonder enige vorm van franje of dat dit ten koste gaat van de functionaliteit. Daarom is de kleding minimalistisch ontworpen, wat de kleuren betreft zeer gedurfd en altijd gericht op functionaliteit.

Norroena

Functie en duurzaamheid

Met een hardshelljas of trekkingbroek van Norrøna kan je er zeker van zijn dat werkelijk alles klopt en onnodige ballast ontbreekt. De firma zorgt namelijk al sinds vele jaren voor de uitrusting bij veeleisende projecten in de meest ruige uithoeken van de aarde. Dit kunnen expedities naar de Noord- en Zuidpool zijn, winterse klimtochten in de Himalaya of de eerste beklimmingen van afgelegen bergtoppen. Hier is betrouwbaar, duurzaam materiaal een absolute must! Een citaat van de eigenaar van Norrøna vat deze voorwaarde voor zijn eigen producten treffend samen: "Een nieuw product is fantastisch, maar een tien jaar oud product is zelfs nog beter."

Bijzonderheden over Norrøna

Wat niet iedereen weet is dat achter dit merk, dat gevestigd is in de buurt van Oslo, geen groot concern schuilgaat, maar dat Norrøna ook vandaag de dag nog wordt geleid door familie van de oprichter. Het bedrijf hangt het niet aan de grote klok dat ze het grootste deel van de collecties zelf ontwerpen en dat ze de prototypes ook zelf in de werkplaats op het hoofdkantoor fabriceren. Deze worden onder zware tot extreme omstandigheden uitvoerig getest en pas daarna gaan ze in productie.
Het thema ondernemersverantwoordelijkheid heeft ook een hoge prioriteit en wordt zeer serieus genomen. Dit begint bij de selectie van de leveranciers en gaat zo ver dat luchttransporten tot een minimum worden beperkt. Norrøna bouwt contacten op met zijn leveranciers en streeft naar langdurige samenwerkingsverbanden. Fabrieksinspecties en controles zorgen voor eerlijke arbeidsomstandigheden in andere delen van de wereld. Daarbij spreekt het voor zich, dat bij het uitgangsmateriaal voor de stoffen zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van gerecyclede producten.

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.