Veilig zekeren: klimhelmen voor kinderen

Klimhelmen voor kinderen

Net zoals er speciale klimgordels voor kinderen bestaan, zijn er ook helmen voor kleine bergsportliefhebbers te koop. De klimhelmen voor kinderen moeten voldoen aan dezelfde normen en dezelfde kenmerken hebben als de helmen voor volwassen. Dat ligt voor de hand. Alles wat je wilt weten over algemene en speciale kenmerken van kinderklimhelmen, vind je hier.

Constructie van klimhelmen voor kinderen

Het belangrijkste kenmerk van een goede klimhelm is dat hij stevig op je hoofd zit en niet knelt. Net zoals bij andere klimhelmen zorgen twee verstelmechanismes bij speciale kinderklimhelmen voor de nodige steun. Het ene verstelmechanisme bevindt zich onder de kin. Het is een klipsluiting die in de breedte kan worden versteld. Hier moet je nagaan of de gesp geen pijn doet of rond de kaken klemt. Bij sommige modellen bevindt de sluiting zich aan de zijkant onder het oor. Het andere verstelmechanisme ligt aan het achterhoofd. Door de ratel te verstellen wordt een korf van kunststof vervlechtingen naar het achterhoofd gebracht, waardoor de klimhelm stabiel zit.
Zodat de kinderen op hete klimdagen in de zomer niet al te veel zweten, zijn de klimhelmen voor kinderen voorzien van ventilerende inkepingen aan de zijkant. Hierdoor wordt het hoofd verlucht. Bovenaan blijft de helm gesloten, zodat het hoofd goed wordt beschermd tegen vallende stenen.
Wat ook belangrijk is, is de voering: niet alleen de binnenste schaal, maar ook de kinriem en het verstelmechanisme aan het achterhoofd moeten lekker zacht zijn en mogen niet knellen of schuren.

Uitrusting van kinderklimhelmen

Het is mogelijk om een hoofdlamp te bevestigen, maar niet bij alle modellen. Daarom moet je eraan denken of je in de duisternis zult klimmen of niet. Voor enkele modellen zijn er eigen steeklampen die kunnen worden bevestigd aan de hiervoor voorziene clip aan de kinderklimhelm.
Zodat kinderen erg veel klimplezier beleven, zijn er soms leuke details voorzien, zoals stickers of uitneembare voering. Wie graag naar de rotsen fietst, vindt ook klimhelmen voor kinderen die ook als fietshelm kunnen worden gebruikt.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.

We gebruiken cookies om je shoppingervaring te verbeteren. Als je onze website gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.