Vloeibare wax

Vloeibare wax

Een goed gesorteerd waxassortiment bestaat uit hete wax voor verschillende temperatuurbereiken en ook uit wrijfwax. En - bij wijze van spreken als tuning - uit verschillende soorten vloeibare wax om ter plekke een finishing touch aan de latten te geven. De skiwax wordt direct aangebracht op de toplaag van de ski, waarna de vluchtige bestanddelen van de vloeistof verdampen en de beschermingslaag zich zet en hard wordt. De tuning met vloeibare wax kan kort voor de start aan de rand van de loipe gebeuren en zo kan het direct afgestemd worden op de sneeuwtemperatuur.

Glijgedrag

De vloeibare wax van Toko geldt ook als wedstrijdwax, want het wordt veelvuldig voor wedstrijden gebruikt. Dat is niet verwonderlijk aangezien de vloeibare wax het glijgedrag merkbaar verbetert. Wanneer de ski van een juiste grondlaag wax is voorzien polijst je er een structuur in. Daarna kan een laag vloeibare wax het oppervlak veredelen. Tijdens wedstrijden betekent een beter glijgedrag een tijdswinst van minuten, hier is een goede voorbereiding essentieel.

Ook voor alpineskiën

Niet alleen bij langlaufen, ook bij alpineskiën en zelfs bij toerskiën wordt de wax gebruikt. Terwijl alpine wedstrijdskiërs aansturen op een verbeterd glijgedrag, gebruiken toerskiërs de wax graag als impregnatie van de vellen. Wanneer deze met wax worden ingewreven zuigen ze zich niet vol met vloeistof en verbetert hun glijgedrag.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.