Afzetwax

Afzetwax

Skiwax wordt grofweg onderverdeeld in hete wax en koude wax. Het aanbrengen van hete wax gebeurt in een uitvoerige procedure met strijkbout en andere gereedschappen, terwijl koude wax altijd en overal gebruikt kan worden. Deze eenvoudige bewerking maakt het zelfs mogelijk de ski's ter plaatse nog de finishing touch te geven voor de exacte sneeuwtemperatuur.

Zo werkt koude wax

De wax is in diverse vormen verkrijgbaar; als een wat harder blok of als tinctuur om direct op het belag aan te brengen. Het gebruik is eenvoudig, de wax wordt aangebracht, eventueel wordt deze opgepoetst met een doek.

Voor- en nadelen

De voordelen van koude wax liggen voor de hand: Het is eenvoudig in gebruik en biedt de skiër de mogelijkheid zijn ski's direct ter plaatse te prepareren. In tegenstelling tot hete wax houdt het minder lang op het belag, dit betekent dat de procedure indien mogelijk dagelijks herhaald dient te worden. Zodoende is koude wax alleen niet voldoende om de ski's voor langere tijd te prepareren. Met een omvangrijk assortiment bieden merken als Toko en Dynafit echter zinvolle aanvullingen voor de waxkoffer van de particulier.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.