Sympatex: het milieuvriendelijke alternatief onder de hardshellmembranen

Sympatex

Met een goed geweten onderweg in de bergen: producten met Sympatex zijn waterdicht, ademend en dan ook nog absoluut betrouwbaar! De slimme membraantechnologie is tegelijkertijd een milieuvriendelijk alternatief voor PTFE-houdende hardshell-weefsels. Het bijzondere aan dit membraan is dat er geen poriën zijn en de werking wordt gerealiseerd door het samenspel van hydrofiele (wateraantrekkende) en hydrofobe (waterafstotende) moleculen.

Hoe functioneert het membraan als de poriën ontbreken?

De hydrofiele materiaalbestanddelen nemen het vocht op dat door het lichaam wordt afgegeven en laten dit aan de buitenkant verdampen. Hoe hoger het temperatuur- en vochtigheidsverschil tussen de binnenkant van het jas en de buitenlucht, des te sneller verloopt de uitwisseling. Met andere woorden: wanneer de drager zich inspant en tijdens het sporten in de bergen gaat zweten, dan neemt het ademend vermogen toe en wordt meer lichaamsvocht naar buiten afgevoerd.
Een regenjas, outdoor schoenen en outdoor laarzen worden normaal gesproken vies tijdens het wandelen. Porieloze membranen hebben hier belangrijke voordelen! Het ademend vermogen blijft immers betrouwbaar intact, ook bij regenachtig weer in open terrein. Ze hebben gewoonweg geen holle ruimten die verstopt kunnen raken! Dat is ook voor kinderschoenen en outdoorjassen voor kinderen super praktisch. Want zo kunnen de kleintjes naar hartenlust in modderige plassen springen en hebben toch een uitstekende draagcomfort.

Belangrijke voordelen van Sympatex

  • Het milieuaspect: Anders dan vele membraanmaterialen bevat dit membraan helemaal geen PTFE-verbindingen. Bij de fabricage, opslag en thermische toepassing van deze verbindingen kunnen PFK-verbindingen vrijkomen die schadelijk zijn voor het milieu en de gezondheid. Daarom zijn Sympatex-producten aan het einde van hun levensduur zeer goed recyclebaar.
  • Het is onderhoudsvriendelijk! De in wasmiddelen voorkomende oppervlakteactieve stoffen, lichaamsvetten en zouten hebben geen invloed op de functie van het porieloze weefsel. Bijvoorbeeld bij Gore-Tex, eVent en andere PTFE-membranen kan door slecht onderhoud de prestatie aanzienlijk afnemen.
  • Door de grote rekbaarheid van het materiaal krijgt de kleding een uitstekende stretch. De drager blijft mooi beweeglijk, want het jas knelt niet en gaat met elke beweging mee.

Jas, regenbroek of outdoorschoen - talrijke merkfabrikanten zoals Vaude en Triple2 hebben Sympatex producten in hun assortiment en kiezen voor het milieuvriendelijke, onderhoudsarme en vooral betrouwbare membraan.

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.