Thermoball by PrimaLoft

Achter de interessante woordcombinatie van "Thermo" + "Ball" verbergt zich een nieuwe en innovatieve isolatietechnologie van The North Face, die is ontwikkeld in samenwerking met PrimaLoft®. PrimaLoft® is een bekende materiaalfabrikant van isolatiematerialen voor kleding. Het doel van deze ontwikkeling is om enerzijds de positieve eigenschappen van isolatie met dons na te bootsen en anderzijds, door tegelijkertijd de negatieve eigenschappen van echte donsveren of in de handel gebruikelijke synthetische vezels, uit te sluiten.

Al het avontuur - één jas

Thermoball voelt aan als dons, isoleert net als dons, laat zich klein samendrukken als dons, maar is eigenlijk geen dons. En toch wordt Thermoball gekenmerkt door het effectieve thermische vermogen, om zelfs onder natte omstandigheden op te warmen, bij een zeer gering gewicht en met de eigenschap om snel te drogen.

"Elk avontuur - één jas" betekent, dat Thermoball zeer veelzijdig is en bij al die sporten toepasbaar, waarbij ademend vermogen en isolatie een grote rol spelen, zoals bij wandelen, trekking en trailrunning. Thermoball in combinatie met hardshell is bestand tegen alle weersomstandigheden zoals wind, regen en ijs. Gebruikt als een isolerende laag, houdt het warm en biedt door zijn geringe gewicht toch voldoende bewegingsvrijheid.

Thermoball producten zijn superlicht en hebben samengedrukt zeer compacte afmetingen. Veel Thermoball jassen kunnen gemakkelijk worden opgeborgen in de daarvoor bedoelde eigen binnenzak en vinden in elke rugzak altijd plaats. Verantwoordelijk zijn niet alleen de kleine lichtgewicht ThermoBalls, maar ook de dicht geweven stoffen en het zeer lichte buitenmateriaal.

Warmte - zonder de nadelen van dons

Het voordeel van Thermoball-producten in tegenstelling tot echte dons is dat de Thermoball ook opwarmt als het nat wordt, zelfs dan nog lekker warm houdt en bovendien veel sneller droogt. Thermoball is daarom een echt alternatief voor klassieke dons en garandeert compromisloze warmte, zelfs onder natte omstandigheden. Niettemin levert Thermoballs net zoveel thermisch vermogen als 600g ganzendons.

Voor de dierenliefhebbers onder ons heeft de synthetische vezel nog een ander voordeel, namelijk dat het geen dierlijk product is en daarom zonder aarzeling kan worden gebruikt.

  • Microbiële bundels slaan de warmte op
  • Verwarmt zelfs als het nat is
  • Warmtevermogen net als bij 600g dons
  • Extreem licht en samengedrukt tot kleine afmetingen

De ThermoBall-technologie

ThermoBalls zijn kleine, ronde en zeer fijne microvezelbundels, vergelijkbaar met ballen, die gelijkwaardige eigenschappen net als ganzendons vertonen. Thermoball is "donzig" net als echte dons en kan vanwege de hoge samendrukbaarheid erg klein worden weggeborgen.

Het principe dat verwarmt, zowel bij ThermoBalls als bij dons, wordt ook 'lucht' genoemd. De lucht tussen de thermische ballen wordt verwarmd door het lichaam en door de ballen bij elkaar gehouden. Hierdoor ontstaat een soort warm luchtkussen rond het lichaam.

Goed om te weten; bij Thermoballs geldt het motto "beter een keertje extra wassen", want hierbij kan echt niets misgaan. In tegenstelling tot andere in de handel verkrijgbare synthetische vezels blijven de Thermoballs niet kleven, zelfs niet bij veelvuldig wassen.

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.