Skikanten zelf slijpen? Geen probleem!

Skikante

Met goed geslepen skikanten hebben skiërs de nodige grip in de sneeuw. Afhankelijk van de sneeuw en ijsafzetting kan het zijn dat de skikanten al na enkele dagen intensief skiën hun scherpte verliezen. Deze moeten dan worden geslepen. Je kunt je ski's ook gerust door een professionele skiservice laten onderhouden. Maar daar de skikanten te laten slijpen, is vaak peperduur. Met het juiste gereedschap en een beetje knowhow kan de wintersportliefhebber dit ook zelf doen. En het is de moeite waard! Wie zijn ski's zelf slijpt, kan de skikanten helemaal naar eigen voorkeur slijpen. Daar slaagt zelfs een professional niet beter in.

Wat heb je nodig om de skikanten te slijpen?

Oefening baart kunst, maar je moet er wel moeite voor doen. Daarom oefen je best niet op nieuwe peperdure ski's. Ga dus die oude, versleten ski's uit de kelder halen en oefen op deze kanten het slijpwerk! Maar wat heb je hier eigenlijk voor nodig?

Uiteraard heb je een kantenslijper nodig. Zo'n kantenslijpapparaat dient om de skikanten te slijpen. Deze kunnen normaal gezien in de gewenste slijphoek worden ingesteld en zijn gemakkelijk te gebruiken. Met een slijpsteen kunnen de skikanten vervolgens nog worden gladgemaakt. Als de skikanten erg vuil of volledig verroest zijn, dan wordt een slijpblok gebruikt. Daarna nog met de skiborstel reinigen en de ski's zijn al klaar om geslepen te worden!

Goed geslepen is half gewonnen! Daarom bieden bekende fabrikanten als Toko en Swix alles wat je nodig hebt voor de skikanten, het slijpen en het reinigen. Of je nu een slijpapparaat, slijpblok of slijpbanden gebruikt, je vindt alles wat een slijper nodig heeft!

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.