Telescopische stokken voor een goede stabiliteit

Telescopische wandelstokken

Op wandeltochten, bij nordic walking, skiën of trailrunning zorgen telescoopische stokken voor stabiliteit, ze ontlasten bovendien lichaamsgewicht, zijn eenvoudig op te bergen en te transporteren en altijd bij de hand. Of het nu gaat om trekkingstokken, walkingstokken, vouwstokken of skistokken, deze flexibele lichtgewicht partners hebben zich tijdens talrijke tochten allang tot onmisbare metgezellen ontwikkeld. Dus, vooruit met de geit!

Stevige telescoopstokken voor elke tour

Wie meent, dat telescoopstokkken uitsluitend voor mensen met zwakke heupgewrichten bedoeld zijn tijdens tochtjes op zondagmiddag in clubverband, zit er behoorlijk naast! Telescopische stokken zijn nuttige begeleiders tijdens sportieve klimtochten, bieden voor bergbeklimmers niet alleen een grotere stabiliteit op onveilig terrein, maar vergemakkelijken tevens de afdaling. Een vuistregel daarbij: zodra het bergaf gaat worden de kniegewrichten ermee ontlast. Dankzij de telescopische constructie passen ze in elke rugzak en kunnen zo ruimtebesparend worden opgeborgen. Ook kan de lengte van de stok desgewenst worden aangepast aan elke situatie. Ergonomisch gevormde handgrepen van bijvoorbeeld kurk of kunststof irriteren niet al na een korte tijd maar zijn juist comfortabel genoeg om ook tijdens lange tochten goed vast te houden. Polsbanden houden de telescopische stok stevig aan de handen en zijn meestal verstelbaar.

Telescopische stokken zijn te verkrijgen voor elk denkbaar outdoorgebruik. In een ware jungle aan uitschuifbare loophulpmiddelen kan een sportieveling gemakkelijk het overzicht kwijtraken. De keuze van de juiste stok blijkt echter in tweede instantie toch niet zo lastig als gedacht! Voor wie weet voor welke soort tour de stok bedoeld is, lijkt de keuze snel gemaakt! Tijdens de wandeltocht komt de uitschuifbare trekkingstok gewoon mee in de bagage. Deze telescoopstok zorgt voor een vaste tred op oneffen terrein, ondersteunt het lichaam tijdens het lopen en, zoals al eerder vermeld, beschermt de gewrichten. Voor de trekkingtocht zijn natuurlijk de uitschuifbare trekkingstokken uitermate geschikt. Ze zijn vaak vervaardigd van koolstofvezels, extra licht en toch onbreekbaar. Om te skiën neemt men de uitschuifbare skistok inclusief sneeuwschotel aan de punt mee, maar tijdens een stevige wandeling toch beter de nordic walking-stokken. De fabrikanten Leki, Kohla en ook andere bekende merken bieden telescopische stokken voor iedere soort tocht aan!

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.

We gebruiken cookies om je shoppingervaring te verbeteren. Als je onze website gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.