Maximaal slaapcomfort in een zijden slaapzak

Zijden slaapzak

Zijden slaapzakken kunnen worden gebruikt als binnenslaapzak in een slaapzak, als lichte reisslaapzak, hutslaapzak, travelsheet (reisdeken) of gewoon als extraatje op de sofa.
Een slaapzak van zijde wordt vaak een silk traveller genoemd en overtreft de katoenen slaapzakken in nagenoeg ieder opzicht. De zijden slaapzak heeft betere temperatuurregulerende eigenschappen, is zo licht als een veertje, robuust, kan klein worden verpakt, is erg vormvast en gewoon extreem comfortabel. In ieder geval zijn de sneldrogende, compacte eigenschappen beter voor warme omstandigheden, omdat de natuurvezel zijde door het gladde oppervlak een verkoelend effect heeft. Nota bene: onze kwaliteitsvolle producten zijn niet gemaakt van kunstzijde, let op de materiaalaanduiding!
Hier volgen nog enkele tips voor de aankoop en het gebruik van zijden slaapzakken.

Wat is een goede zijden binnenslaapzak?

Een binnenslaapzak van zijde vind je normaal in de vorm van een mummie (mummyliner) en deken. Er bestaan bovendien ook open dekens (blankets) die je ook als slaapzak kunt gebruiken. Het voordeel van de gesloten modellen is dat de voeten altijd mooi zijn ingepakt.Het model moet ongetwijfeld voldoende bewegingsvrijheid bieden, omdat het materiaal niet elastisch is. Zijden slaapzakken in mummievorm kunnen erg klein worden verpakt en zijn ideaal om in mummieslaapzakken te gebruiken. In een dekenslaapzak of om in hutten te gebruiken zijn de dekenmodellen beter, omdat deze comfortabeler zijn.
Er bestaan binnenslaapzakken van zijde waar je moet inkruipen, maar ook met klittenbandsluiting en vouwbare zijkanten. Hierdoor kun je gemakkelijker in en uit de slaapzak kruipen. Omdat de binnenslaapzak comfortabel moet zijn, zijn de klittenbandsluitingen afgedekt en worden er geen ritssluitingen gebruikt.
Het hoofddeel moet ruim genoeg zijn. Soms zijn zijden slaapzakken voorzien van een trekkoord, zodat de capuchon kan worden ingesteld, net zoals bij een volwaardige buitenslaapzak. Bovendien bestaan er modellen met uitsparing om er een hoofdkussen in te leggen.
Een zijden slaapzak van Sea To Summit of Cocoon wordt geleverd in een passende opbergzak en is erg onderhoudsvriendelijk. Bovendien zijn de slaapzakken verkrijgbaar in leuke designs en kleuren, waardoor je jarenlang nog meer plezier beleeft aan deze begeleider. Ook de levensduur van de slaapzak wordt verlengd door een zijden slaapzak te gebruiken, omdat hij niet zo vaak moet worden gewassen. Zo blijft de vulkracht beter behouden.
Zijden slaapzakken worden voornamelijk gebruikt op vakanties in tropische gebieden, voor tours met lichte bagage, door reizigers die van comfort houden en door liefhebbers van natuurproducten.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.

We gebruiken cookies om je shoppingervaring te verbeteren. Als je onze website gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.