Katoenen lakenzaken voor huttentochten en als binnenslaapzak

Katoenen lakenzak

Lichte katoenen lakenzakken zijn ideaal voor een overnachting in een jeugdherberg, berghut en als binnenslaapzak in combinatie met de normale synthetische of donzen slaapzak. De dunne lakenzakken, die ook wel bekend staan als hutslaapzakken of DAV slaapzakken, zijn onontbeerlijk voor het overnachten in een DAV hut of andere berghut.

Je gebruikt de katoenen lakenzak onder de dekens die in de hutten ter beschikking worden gesteld. Dit heeft voor wandelaars als voordeel dat je alleen de lichte en ruimtebesparende hutslaapzak in je rugzak hoeft mee te nemen. Het voordeel voor de hutgastheer of gastvrouw is dat de deken niet na elke gast hoeft te worden gewassen. In plaats daarvan kan de gast de katoenen slaapzak gemakkelijk en hygiënisch zelf thuis in de wasmachine wassen.

Hoogwaardige katoenen lakenzakken van comfortabel katoen

Naast het gebruik van katoenen binnenslaapzakken tijdens huttentochten kunnen de dunne binnenslaapzakken van katoen ook gebruikt worden ter aanvulling van de eigen slaapzak bij de trekking, het wandelen of kamperen. De vorm van de lakenzak komt in het ideale geval overeen met de vorm van de buitenste slaapzak. Katoenen slaapzakken vind je zowel in mummievorm en mummieliner als in rechthoekige vorm.

Er zijn wandelaars die het gevoel van een synthetische slaapzak op de huid minder prettig vinden dan het aangename gevoel van katoen op de huid. Met een gering extra gewicht in de reisbagage slaap je bijna net zo goed als in je eigen bed. De katoenen slaapzak wordt dan simpelweg met de isolerende slaapzak gecombineerd. Dit heeft bovendien als groot voordeel dat de slaapzak minder vaak hoeft te worden gewassen. In plaats daarvan was je gewoon alleen de binnenslaapzak van katoen.

Dit verlengt de levensduur en houdbaarheid van hoogwaardige donzen slaapzakken of synthetische slaapzakken en bespaart de kampeerder of wandelaar qua onderhoud een hoop tijd en moeite. Dunne katoenen slaapzakken van bekende merken zoals Cocoon onderscheiden zich door hun zeer duurzame afwerking en het kwalitatief hoogwaardige materiaal waardoor ze jarenlang meegaan en talloze wasbeurten doorstaan.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.

We gebruiken cookies om je shoppingervaring te verbeteren. Als je onze website gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.