Klimshorts voor indoor- en outdoorklimmers

Klimshort

Met comfortabele klimshorts van Mammut, La Sportiva of Ortovox wordt klimmen eenvoudiger en aangenamer. Het maakt niet uit of je in de klimhal of op de rotsen klimt. Als de temperaturen stijgen, dan wisselen de meeste klimmers hun lange klimbroeken in tegen climbing shorts. De korte klimbroeken garanderen een optimale ventilatie, veel bewegingsvrijheid en een maximale sportieve performance tijdens het klimmen en boulderen.

Normaal gezien zijn er geen speciale klimshorts voor indoor- of outdoorklimmers. Wel moeten de klimbroeken zowel voor indoor- als voor outdoorklimmen robuust en ademend zijn. Comfortabele modellen en elastische materialen zorgen voor meer bewegingsvrijheid tijdens het klimmen. Hiervoor worden soortgelijke materialen gebruikt als voor outdoorshorts, wandelshorts of MTB-shorts. Een uitstekende pasvorm is voor alle klimbroeken het belangrijkste criterium om je tijdens het klimmen prettig te voelen.

Elastische sportshorts voor klimmers

Klimshorts die gemaakt zijn van speciale samenstellingen uit katoen en andere synthetische vezels, zorgen voor de juiste combinatie van pasvorm, rekbaarheid en duurzaamheid. Sommige klimshorts worden ook uitsluitend van synthetisch materiaal gemaakt. Hierdoor kunnen de korte klimbroeken sneller drogen. Dit is absoluut een voordeel bij canyoning of deep water soloing.

In tegenstelling tot bouldershorts worden klimshorts uiteraard onder een klimgordel gedragen. Daarom is het design van de broeken ook aangepast aan de klimgordels. Naden, knopen en ritssluitingen zijn zo geplaatst dat ze geen onaangename drukpunten onder de klimgordel vormen. Zakken worden op plaatsen gezet die je tijdens het klimmen nog gemakkelijk kunt bereiken. Goede klimshorts zijn voor het klimmen dus net zo belangrijk als karabiners, klimtouwen en klimschoenen.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.

We gebruiken cookies om je shoppingervaring te verbeteren. Als je onze website gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.