Hoogwaardige bouldershorts voor rotsen en klimhallen

Bouldershort

Bij het boulderen is een perfecte bewegingsvrijheid het doorslaggevende criterium voor de keuze van de perfecte boulderbroek. Terwijl klimbroeken meestal eerder strak zitten, omdat ze onder een klimgordel moeten passen, hebben boulderbroeken en bouldershorts een iets ruimer model. Desondanks bestaan er geen speciale modellen voor boulderhallen of boulderrotsen. Klimschoenen en boulderbroeken zijn universeel te gebruiken. Approachschoenen en crashpads heb je daarentegen alleen maar nodig tijdens het boulderen op de rotsen.

Bouldershorts worden zowel gemaakt van synthetische vezels als van katoen. Fabrikanten van kwaliteitsvolle boulderkleding, zoals Chillaz, Edelrid, E9 en Maloja, hechten erg veel belang aan robuuste stoffen met een lange levensduur. Bovendien zijn vele boulderbroeken ademend en elastisch. In tegenstelling tot gewone outdoorshorts is de perfecte pasvorm bij bouldershorts nóg belangrijker. De korte boulderbroek moet tenslotte ook in extreme posities perfect zitten, of je nou horizontaal, verticaal of ondersteboven hangt.

Stijlvolle shorts om te boulderen en klimmen

Bouldershorts zijn uiteraard voornamelijk ontworpen volgens de functionele aspecten. Maar ook de modieuze aspecten spelen bij boulderkleding een belangrijke rol. Handige zijzakken en opgenaaide achterzakken zien er niet alleen goed uit, ze zijn ook erg praktisch buiten de klimhal of weg van de boulderrots.

Speciale details aan de bouldershorts zorgen voor nog meer plezier tijdens het boulderen. Deze details zijn bijvoorbeeld kleine ogen of zakken voor boulderborstels of individueel verstelbare boorden. Ook de passende klimshirts mogen niet ontbreken bij de perfecte boulderoutfit. Verder kiest men zelden voor nauwsluitend sportondergoed. Met T-shirts en hoodies van populaire merken uit de boulderbranche, zoals Nograd of Chillaz, zien boulderaars er trendy uit.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.