Tests en beoordelingen

Sea to Summit - Latitude Lt II - Donzen slaapzak in de test

Wat vind je daarvan ?

Beoordeel het product nog door op de sterren te klikken

Beoordeel het product nog door op de sterren te klikken

Hoe beoordeel je het product?

Foto uploaden

Met de upload bevestig je onze Gebruiksvoorwaarden

Wat vinden andere bergvrienden daarvan:
Profielfoto van Els
| Den Burg

De bijdrage werd op 10.12.18 bewerkt

Ik was al lang op zoek en vond...

Wat een geweldige en goed doordachte slaapzak is dit! Ik had ooit een sybnthetische lichtgewicht Lynx mummyslaapzak van TNF. Op papier perfect, in de praktijk te krap om me in om te draaien, en dan was hij ook gelijk benauwend omdat de capuchon geen ruimte meer had om goed te ademen. Omdat de onderkant veel minder gevuld was, kreeg ik op mijn zij een steenkoude rug, kortom....ik dacht dat mummy slaapzakken niks voor mij waren. Liefst wilde ik ook dons, en dan natuurlijk ethisch dons, dat stond niet ter discussie. Absoluut te vinden, maar mega-duur. Inmiddels overwoog ik ook een quilt, maar was bang dat ik in koude nachten toch ook de hele slaapzak zou missen.

(Sorry voor de lange aanloop)
Maar toen... had Bergfreunde de Latitude2 in de aanbieding en ik ging goed kijken. Deze slaapzak was op papier direct een winner:
Ethisch dons
Lichtgewicht
Iets ruimer model om niet verstrikt te hoeven raken.
Hydrofoob behandeld dons.
Een heel stuk goedkoper dan de door mij bekeken slaapzakken van diverse andere fabrikanten.
Helemaal open te ritsen en dan als deken/quilt te gebruiken.

Ik heb proefgeslapen en ben mega-enthousiast.
Bovenop de voordelen die ik hierboven schetste:
Heel makkelijk in en uit gaan - geen nachtelijke worsteling in het donker!
Erg fijne en ruime, maar goed verstelbare capuchon.
Heerlijke warme donskraag die de kou goed buiten houdt.
Praktisch vakje met rits aan de binnenkant voor klein waardevol spul.
Aangenaam zachte stof.
Ingenieuze rits om eventueel alleen voetendeel te openen. Ik heb de slaapzak helemaal opengeritst en hij is dan een heerlijk ruime quilt die ik vast in de zomer goed kan gebruiken.

Eén nadeel dat vooral voor mijzelf geldt... ik ben zelfs voor een vrouw een erg koude slaper. De opgegeven temperatuur om de Latitude 2 te gebruiken zal mogelijk voor veel kampeerders prima kloppen, maar ik ga tóch ook nog een Sea to Summit liner aanschaffen om de temperatuur nog wat omhoog te brengen in koude nachten. Ook gebruik ik een aluminium drinkfles met heet water bij wijze van kruik. Hierin ben ik vermoedelijk geen gemiddelde gebruiker, maar voor echte koukleumen (je weet wie je bent) zou ik zeggen dat deze slaapzak niet bij temperaturen onder nul gebruikt kan worden zonder aanvullende maatregelen (lakenzak, kruik, lang thermisch ondergoed).

Een ander nadeel ontdekte ik toen ik de slaapzak uitprobeerde met mijn Thermarest NeoAir XLite slaapmat. De buitentijk is van heel glad materiaal gemaakt en ik gleed soepel van de mat af, maar erop viel nog niet mee. Dus de combinatie met de mat is nog iets waarover ik na ga denken. De slaapzak blijft, dus ik zoek verder naar een mat waar ik beter op blijf liggen.

Het gewicht had ik uiteraard nog lager gewild voor in de rugzak. De eerder uitgeprobeerde mummy woog 300 gram minder, maar ik ben dik tevreden met het totaal aan voordelen die deze Latitude 2 mij biedt en verwacht jaren plezier te gaan hebben van deze prachtige slaapzak. Heel goed ontwerp, superdoordacht.

 • Voordelen
  Comfortabel
  Warmtekraag
  Prijs/kwaliteit
  Goed te comprimeren
  Doorlopende ritssluiting
  Waterafstotend
  Gemakkelijk
  Verstelbare capuchon
  Ruim
  Zacht
  Doordachte details
  Hydrofoob dons
  lichtgewicht
  Ethisch dons
 • Nadelen
  Voor koukleumen niet <0°C
 • Gebruik
  Wandelen
  Ultralicht
  Camping
  Trekking
Profielfoto van

Oeps, je bent vergeten je commentaar

Wat vinden bergvrienden wereldwijd daarvan:
Profielfoto van Oliver
| Ehringshausen

 • Voordelen
  Prijs/kwaliteit
  Gemakkelijk
  Goed te comprimeren
 • Gebruik
  Ultralicht
  Hoogtetours
Profielfoto van Jan
| Heidelberg

100% vinden de beoordelingen
van Jan nuttig

De bijdrage werd op 31.12.18 bewerkt

Productfoto's van Jan
 • Voordelen
  Warmtekraag
  Ruim
  Doorlopende ritssluiting
  Goed te comprimeren
  Waterafstotend
 • Gebruik
  Reizen
  Wandelen
  Allround
  Trekking
  Camping
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.

Houd er a.u.b. rekening mee dat we op onze website cookies inzetten om je gebruikservaring te verbeteren. Wanneer je op de website verdersurft, ga je akkoord met het gebruik van cookies.