Slaapmatten van schuim: onverwoestbare isolatie voor onderweg

Schuimmat

Schuimmatten slaan de warmte van het lichaam op en bieden bescherming tegen de koude ondergrond. Om deze reden zijn ze voor een goede nachtrust zonder kou net zo onmisbaar als een slaapzak. De klassieke schuimmat is ook tegenwoordig nog steeds in veel gevallen de favoriete isolatie op een tocht. In tegenstelling tot de opblaasbare soortgenoten kunnen slaapmatten van schuim niet lek gaan, waardoor ze zeer betrouwbaar zijn. Zeker bij het overnachten in de openlucht of onder tentconstructies zonder grondzeil zoals tarps is het gebruik van slaapmatten van schuim aan te raden.

Veel fabrikanten zoals Therm-a-Rest, Exped of Vaude bieden daarom nog steeds uitgekiende varianten voor het gebruik in de openlucht aan.

Verschillende soorten schuimmatten

De klassieke variant in de familie van schuimmatten is de Evazote-slaapmat. Deze bestaat uit EVA-schuim met gesloten cellen, dat bijzonder sterk en warm is. Naast Evazote worden nog andere kunststoffen gebruikt, waarvan sommige bovendien zijn voorzien van een aluminium laag. Op deze manier wordt de lichaamswarmte niet alleen opgeslagen maar ook gereflecteerd.

Een slaapmat van schuim is voor elke ondergrond geschikt, is goed om op te zitten tijdens pauzes en is een betrouwbare metgezel voor elke tocht.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.