Slaapmatten van schuim - onverwoestbare isolatie voor onderweg

Schuimmat

Schuimmatten slaan de warmte van het lichaam op en beschermen tegen de koude ondergrond. Om deze reden zijn ze voor een goede nachtrust zonder kou lijden dus net zo onontbeerlijk als de slaapzak De klassieke slaapmat van schuim is tegenwoordig nog steeds in veel gevallen de favoriete isolatie in de tourbepakking. In tegenstelling tot de opblaasbare soortgenoten kunnen slaapmatten van schuim niet lek gaan en zijn daardoor zeer betrouwbaar. Zeker bij het overnachten in de open lucht of in tentconstructies zonder bodem zoals tarps is het gebruik van slaapmatten van schuimconstructies aan te raden.

Veel fabrikanten zoals Therm-a-Rest, Exped of Vaude bieden om deze reden tegenwoordig nog steeds slimme varianten voor het gebruik in de open lucht aan.

Verschillende schuimmatten constructies

De klassieke variant van de familie van schuimmatten is de Evazote slaapmat. Deze bestaat uit geslotencellig EVA-foam dat zeer robuust en warm is. Naast Evazote worden bovendien nog andere kunststoffen gebruikt die gedeeltelijk over een aluminium coating beschikken. Op deze manier wordt de lichaamswarmte niet alleen opgeslagen maar ook gereflecteerd.

Slaapmatten van schuim zijn voor elke ondergrond geschikt, goed om op te zitten tijdens de pauzes en een betrouwbare metgezel bij elke tour.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.