Hoogwaardige wollen ondergoed is de perfecte baselayer

Wollen ondergoed

Wie bij het begrip wollen ondergoed denkt aan kriebelige, zelfgebreide onderbroeken of onderhemden, kan daar niet verder naast zitten. Wollen ondergoed is zeer effectief sportondergoed, dat de hoge eisen bij de outdoorsport uitstekend vervult. Bij ijzige temperaturen dient het wollen ondergoed als een verwarmende isolatielaag. Bij zeer intensieve activiteiten waarbij je gaat zweten, beschermt het wollen ondergoed het lichaam tegen oververhitting.

Waarom juist wollen ondergoed?

Bij trekking, bergtocht of klimmen, het maakt niet uit: wollen ondergoed heeft een aantal positieve eigenschappen waardoor ze perfecte begeleiders zijn voor de outdoorsport. Wanneer zware lichamelijke inspanning wordt vereist, zorgt wollen ondergoed voor een functionerende temperatuurregeling van het lichaam. Met hoogwaardig wollen ondergoed ben je dus aan de ene kant effectief beschermd tegen oververhitting, en aan de andere kant tegen afkoeling.

Ook heel belangrijk voor de outdoorsport: wollen ondergoed ligt comfortabel tegen de huid aan en biedt een fantastisch draaggevoel. Zo wordt je lievelingshobby niet bedorven door knellen of schuren. Bovendien zorgt ze voor een hoge mate van bewegingsvrijheid en biedt ten allen tijde voldoende ruimte tijdens het sporten.

Merinowol - de wondervezel voor wollen ondergoed

Wollen ondergoed van merino is een echte alleskunner. Dit wollen ondergoed biedt naast een hoog thermische vermogen en een uitstekend ademend vermogen, talrijke bijzondere eigenschappen die dit ondergoed juist zo interessant maken voor de outdoorsporter.

Merino wol is een zeer fijne vezel. Daarom is wollen ondergoed van merino zeer dun en voelt bijna aan als een tweede huid. Dat zorgt voor een ongelofelijk draaggevoel. Bovendien zorgen de antimicrobiële eigenschappen van de merinowol ervoor dat het wollen ondergoed geen nare geuren aanneemt. Zo krijgt die akelige zweetgeur zelfs op lange tochten geen schijn van kans. Een ander voordeel is, dat het wollen ondergoed van merino zelfs in vochtige toestand nauwelijks aan isolerend vermogen inboet en altijd nog heerlijk warm houdt. Ook is wollen ondergoed van merino onderhoudsvriendelijk en sneldrogend. Twee eigenschappen die juist wanneer je veel op pad bent, niet genoeg te onderschatten zijn.

Zonder wollen ondergoed geen tour!

Longsleeve, sportonderbroek of sportlegging - wollen ondergoed hoort in ieder geval thuis in de garderobe van alle outdoorvrienden. Als isolerende basislaag onder de outdoorkleding levert ze uitstekende prestaties in het laagjessysteem. Met een warm outdoorjack, een fleecetrui en comfortabel ondergoed kun je zelfs de meest ijzige temperaturen links laten liggen. Wollen ondergoed biedt dus alles wat een outdoorhart begeert.

Wie zich vastklampt aan de oude vooroordelen over kriebelige wollen kleding, laat hoogwaardig en functioneel sportondergoed, dat zonder problemen alle eisen bij de outdoorsport het hoofd biedt, zijn neus voorbij gaan. Dus doe het! Trek die warme wollen ondergoed aan en ga erop uit!

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.