Softshell parka's zijn chique en tegelijkertijd functionele begeleiders

Softshell parka

Moderne outdoorjassen, en daartoe behoort in ieder geval ook een softshell parka, zijn absoluut veelzijdige kledingstukken. Ze zijn niet alleen superfunctioneel maar hebben ook een aantrekkelijke pasvorm en een mooi design. In de vrije tijd, in het dagelijks leven en voor op weg naar kantoor zijn ze daarom een duidelijk beter alternatief dan een niet-functionele jas.
Het laagjessysteem in de bergen heeft een donsjas of gevoerde jas als isolatielaag. Daar overheen zorgt een regenjas voor de nodige bescherming tegen weersinvloeden. In het dagelijks leven kunnen ze worden gedragen als een chique donzen jas voor de warmte of een softshell parka als bescherming tegen weer en wind. Zoals alle andere functionele jacks zijn softshell mantels veelzijdig bruikbaar. In de vrije tijd en het dagelijks leven vervangen deze jassen de robuuste regenjas of de te sportieve, technische outdoorjas.

Modieus, zeer functioneel en met praktische details

Met hun elastische softshell bovenmateriaal bieden de chique begeleiders hetzelfde comfort en de functie van een softshelljas voor het outdoor gebruik. Zo is iedereen goed beschermd en gepast aangekleed om naar buiten te gaan.

  • Het materiaal is waterafstotend of waterdicht, winddicht en tegelijkertijd goed ademend. De jas is weliswaar niet zo waterdicht als een hardshelljas (lagere waterkolom), maar niettemin voldoende om onder alle omstandigheden optimaal beschermd te blijven.
  • Door het langere model is het pakvolume van softshell parka's weliswaar groter. Dat is voor hun gebruiksdoel minder doorslaggevend dan bijvoorbeeld bij een lichte regenbroek voor de plotselinge weersomslag in de bergen. Een mooie korte jas is hier het ideale compromis.
  • Een beschermende capuchon en voldoende zakken behoren tot de belangrijke details van een softshell parka. Veel modellen hebben een afneembare capuchon, die je hoofd en oren beschermt. De jaszakken zijn handig verdeeld over de buiten- en binnenzijde van de jas. Zo kun je je handen opwarmen en je portemonnee en mobiel zijn netjes opgeborgen.
  • De rits is belangrijk voor een kwalitatief hoogwaardige, duurzame afwerking. Deze kan zijn afgewerkt met een windafdekstrip en moet in ieder geval goed sluiten. Met verstelbare boordjes kan de jas aan de onderkant netjes worden dichtgemaakt, waardoor de koude wind niet tot het lichaam kan doordringen.
Met een mooie softshell parka kun je functioneel uitgerust en chic gekleed voor de dag komen. Outdoor Research, Maloja en Bergans hebben vele geslaagde modellen. Voor iedere smaak is er een geschikt jas!

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.