Een zeer robuust, comfortabel softshell-materiaal van The North Face

The North Face Apex

The North Face heeft met Apex een eigen softshell-weefsel ontwikkeld voor de toepassing in de meest uiteenlopende modellen van softshell jassen. En dat is deze fabrikant uit Californië uitstekend gelukt! De fantastische eigenschappen van TNF Apex maken van de producten ware alleskunners die voor alle soorten bergsport kunnen worden ingezet.

Wat kan het weefsel?

Apex softshell weefsels kenmerken zich door een reeks aan uitstekende functies. Ze zijn robuust en slijtvast, zeer ademend en zorgen voor een betrouwbare windbescherming op de berg. Het oppervlak bestaat uit een dicht weefsel, de binnenkant is geruwd. Daarom voelen de producten ook direct op de huid gedragen zeer comfortabel aan en zijn heerlijk zacht.
Bovendien geeft The North Face het materiaal een DWR (Durable Water Resistant) impregneerlaag. Dat alleen maakt het jack weliswaar niet 100% waterdicht, maar toch zeer waterafstotend. Dit is voor de meeste situaties voldoende. Een dagtocht in de dikke mist of bij een lichte regenbui is nu geen enkel probleem. De duurzame coating voorkomt dat vocht in het weefsel dringt en zorgt ervoor dat het ademend vermogen ook bij slecht weer behouden blijft. Bovendien biedt het bescherming tegen vervuiling, dat eveneens de luchtuitwisseling tussen de binnen- en buitenkant beïnvloedt.

Verschillende varianten voor elk gebruiksdoel

Bewegingsintensieve, sterk aerobe outdoorsporten trailrunning en toerskiën stellen andere eisen aan functionele kleding dan trekking, skiën of bergbeklimmen. Om hier aan te kunnen voldoen, biedt The North Face verschillende versies van hoogwaardige softshell weefsels aan.

  • De Allrounder is de universele variant van Apex. De kleding kan als tussenlaag of buitenste laag worden gedragen in het laagjessysteem. Het weefsel is ademend, zeer sterk waterafstotend en bovendien geïmpregneerd. Aan de binnenkant is het materiaal pluizig zacht en heeft een sterk vergroot oppervlak. Daarom kan meer vocht worden opgenomen en het microklimaat is verbeterd.
  • Apex Aerobic is geschikt voor bewegingsintensieve duursporten waarbij je intensief zweet, zoals jogging, biken en voor sportieve, ambitieuze skitochten! Het weefsel is zeer elastisch, super licht en extreem ademend. De kleding knelt niet en biedt een fantastische bewegingsvrijheid. Omdat het materiaal aan de bovenkant winddicht is, is de drager onderweg goed beschermd tegen afkoeling en rijwind.
  • De Apex ClimateBlock voelt zich helemaal thuis op lange trekkingtours, tijdens het bergbeklimmen en skiën. Dit materiaal is opgebouwd uit drie lagen en beschikt over een absoluut winddicht, waterdicht membraan. Zelfs zeer krachtige wind kan niet door het weefsel dringen. Zo kan de drager altijd op zijn producten rekenen, ook bij zeer ongunstige weersomstandigheden op de berg.

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.