Baggy shorts bieden comfort en duurzaamheid

Baggy shorts

Veel mountainbikers dragen baggy shorts in plaats van strakke fietsbroeken. Bikers uit de disciplines Downhill, Enduro en Freeride kennen dit brede model broek al heel lang. Baggy's zijn in het Bike-Park allang standaard. Maar ook veel allround mountainbikers zweren tegenwoordig bij de comfortabele fietsbroek tijdens hun cross-country tours of bij alpine overtochten.

Die klassieke fietsbroek, de overbekende bib, was daarom niet erg lang in zwang. Innovatieve fabrikanten van fietskleding presenteren intussen modellen, die de voordelen van beide designs optimaal combineren.

Hoe geschikt zijn baggy shorts eigenlijk voor mountainbiken?

De eerste downhill-bikers hadden het probleem dat hun fietsbroeken niet duurzaam genoeg waren voor het intensieve dagelijkse gebruik tijdens de downhill. Het materiaal van de klassieke bib shorts kon de vele valpartijen en de extreme belastingen slechts onvoldoende doorstaan. In plaats van voortdurend nieuwe bibs aan te schaffen, trokken ze gewoon stevige shorts over hun gevoerde bibs. Want het comfort van de geïntegreerde zitkussens wilden ze niet opgeven. Natuurlijk waren deze eerste shorts nogal zwaar en niet bepaald ademend.

Maar de fietsindustrie reageerde snel en bike-producenten als Karpos en Endura ontwikkelden speciale lichtgewicht MTB-shorts die bovendien sneldrogend, ademend en duurzaam zijn. Dragers van de wijde bike shorts hoeven het niet meer te stellen zonder het comfortabele kwaliteitszitvlak. De opvullingen worden deels direct in de broek geïntegreerd en vele kunnen afzonderlijk worden verwijderd en gewassen. Dus de fietsbroek kan ook zonder opvulling worden gedragen.

Baggy shorts of bib shorts? Wat is beter tijdens het biken?

Of mountainbikers nu de voorkeur geven aan te strakke shorts of liever te wijde baggies dragen, dit hangt bij de keuze van fietskleding natuurlijk vooral af van de persoonlijke wensen. Een perfecte pasvorm en optimale bewegingsvrijheid voor de benen spreken eerder voor de bib shorts. In termen van duurzaamheid en bescherming tegen schaafwonden lijkt de kans groter dat het een baggy short wordt.

Het ademend vermogen en de kwaliteit van het zitkussen zijn bij MTB-shorts altijd nuttig.Zowel bij de baggy-variant, als bij het nauwsluitende bib short.

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.