Ajungilak - wanneer een goede reputatie vooruitsnelt

Ajungilak Mammut

Bij Ajungilak draait het allemaal om een gezonde slaap. De Noorse oorsprong van dit voormalige familiebedrijf laat geen twijfel bestaan over de vaardigheden om slaapzakken voor tijdens lage temperaturen te produceren. Ajungilak zelf bestaat al sinds 1855 en is ooit begonnen met het produceren van dekens en kussens. Al gauw werden meer aanverwante producten toegevoegd en binnenkort nu ook de inmiddels befaamde Ajungilak-slaapzakken.

Dit betekent een hoogwaardige verwerking, de beste materialen en een onvergelijkbaar slaapcomfort. Sinds 2001 heeft Mammut de slaapzakkenproductie van Ajungilak overgenomen. In de daaropvolgende jaren werden vele modellen herzien, die vervolgens talloze onderscheidingen ontvingen, zoals de 'Gear of the Year'-prijs van het Outdoor Magazine, die de Zwitsers meteen drie keer op rij mee naar huis namen.

Ajungilak - Noors vakmanschap met Zwitserse precisie

Hoewel ze nu vaak slaapzakken van Mammut worden genoemd hebben de slaapzakken altijd hun oorspronkelijke karakter behouden en worden ze vandaag nog steeds officieel verkocht onder de oude naam Ajungilak. De slaapzakken hebben echter veel baat gehad bij de technische expertise van de Zwitsers.

Zo worden alle moderne slaapzakken tegenwoordig in een modern proces vervaardigd en beschikken bijvoorbeeld over ergonomische voetgedeeltes, 3-D contourcapuchons, thermische kragen of, bij sommige individuele modellen, een waterbestendig buitenmembraan.

Ajungilak slaapzakken voor elk jaargetijde

Slapen in de open lucht is een heel bijzondere ervaring. Een gezonde slaap wordt daarbij mede bepaald door de keuze voor de juiste slaapzak. Ajungilak biedt slaapzakken aan voor ieder gebruik:

  • Zomerslaapzakken: Deze worden gekenmerkt door een laag gewicht en compacte afmetingen. Ze zijn zoals de naam al doet vermoeden voornamelijk ontworpen voor zomernachten, maar kunnen ook uitstekend worden gebruikt als hutslaapzak tijdens een zogenoemde huttentocht. Ajungilak biedt zowel dons- als synthetische vezelmodellen in dit bereik.
  • Drie-seizoenen slaapzakken: Deze kennen een breed scala aan toepassingen en kunnen worden gebruikt van de lente tot de herfst. Ajungilak biedt verschillende bekroonde modellen in dit bereik.
  • Winterslaapzakken: Overnachtingen in zeer koude winterlandschappen zijn een unieke ervaring. Ajungilak biedt ook hier verschillende modellen met de juiste hoeveelheid dons of synthetische vezels.

Nog een praktisch detail

Nog een kleine verrassing voor alle knuffelige tourpartners: veel Ajungilak slaapzakken kunnen met een ritssluiting worden gecombineerd. Zo veranderen twee Ajungilak slaapzakken in een gezellige slaapplaats voor twee!

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.