Alpine schoenen voor expedities en hoge toppen.

Alpine tochten schoenen

Thuis tijdens het bergbeklimmen in de Alpen, onderweg naar wilde toppen en door de afgelegen dalen van de Himalaya: bergvrienden die naar het hoogalpiene gebergte trekken kunnen om alpine schoenen heen. Het plannen van de tour omvat naast het logistieke deel ook de keuze voor de uitrusting en de juiste expeditiekleding. Bergschoenen zijn vooral erg belangrijk wanneer je boven de 4000 meter grens stijgt.
Laarzen voor alpine tochten, gletsjertours en expedities zijn gemaakt voor extreme omstandigheden. Temperaturen ver onder nul, lastig variabel terrein op rotsen, ijs en sneeuw stellen hoge eisen aan het team en de uitrusting. Dit betreft in de waarste zin van het woord alles van kop tot teen, oftewel van de hoofdlampen en gletsjerbrillen, tot de functionele sokken en gletsjerschoenen.

Door middel van een membraan is de voet beschermd tegen vocht en water.

Merkfabrikanten zoals La Sportiva, Scarpa en Salewa letten bij hun alpine schoenen op robuustheid en hoog draagcomfort. Hierbij worden hoogwaardige materialen gebruikt en stevig met elkaar afgewerkt.
Voor het buitenmateriaal worden leer of slijtvaste synthetische vezels gebruikt. Bij stijgijzervaste schoenen staan het Gore-Tex membraan en de zool centraal. De schoen is inclusief schacht waterdicht en ademend.

Stijgijzervast of gedeeltelijk stijgijzervast - het hangt ervan af

De zoolopbouw is voelbaar stijver dan die van wandelschoenen en approachschoenen. De zool heeft een degelijk profiel en -net als bij de winter- en zomerbanden van een auto - een voor koude temperaturen geoptimaliseerde rubbersamenstelling. Een Vibram zool is optimaal voor de omstandigheden op de berg en wordt daarom door veel fabrikanten van alpine schoenen gebruikt.
Stijgijzervaste schoenen zijn de juiste keuze voor het ijsklimmen, bij gletsjertours en hoogtetours. Zonder stijgijzers en ijsschroeven ben je praktisch gezien nergens en is het onmogelijk om je weg veilig te vervolgen. Bij lichtere activiteiten kunnen stijgijzers worden weggelaten en zijn grödel voor de overbrugging van een kort sneeuwveld voldoende, waardoor je ook gedeeltelijk stijgijzervaste schoenen kunt gebruiken.

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.

We gebruiken cookies om je shoppingervaring te verbeteren. Als je onze website gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.