Bij elk weer je mountainbike op met het juiste MTB jack

MTB jas

Hoogwaardige MTB-jacks van Vaude, Endura of GORE Bike Wear zorgen bij fietstochten op open terrein voor een optimale bescherming tegen kou en wind. Door hun speciale pasvorm passen de lichte fietsjacks zich tijdens het sporten aan elke beweging aan. Een verlengdrugpand zorgt ook bij een sportieve rijhouding voor genoeg bescherming en warmte. Net als windjacks of windstoppers moeten fietsjacks de fietser optimaal beschermen tegen wind. Hiertoe wordt gebruik gemaakt van verschillende winddichte en waterdichte materialen.

Functionele textielsoorten zijn ideaal om mountainbike jassen van te maken, niet alleen omdat ze bescherming bieden tegen weer en wind, maar ook omdat hun hoge ademende vermogen tijdens het fietsen een optimale ventilatie garandeert. Hardshelljassen met Gore-Tex membraan of softshelljassen met Gore Windstopper zijn hier bijzonder geschikt voor. Terwijl een regenjas 100% bescherming biedt tegen weersinvloeden, biedt een MTB-jack van softshell een hoger ademend vermogen.

Mountainbikejacks met een hoog ademend vermogen en optimale bescherming tegen weersinvloeden

Op dagen dat het wat warmer is, kunnen MTB bodywarmers ontzettend praktisch zijn. De voortreffelijke ventilatie van bodywarmers biedt alleen niet dezelfde bescherming tegen het weer als een jas met lange mouwen. Sommige bodywarmers met korte mouwen zijn voorzien van geïntegreerde rugbeschermers en kunnen perfect met MTB shirts of MTB-jassen worden gecombineerd.

Afhankelijk van de soort activiteit en de rijstijl geven mountainbikers de voorkeur aan verschillende jassen. Downhill jacks moeten bijvoorbeeld robuust zijn en een ruime pasvorm hebben, zodat er onder het MTB-jack nog genoeg plaats is voor beschermers. Voor mountainbiketochten zijn geringe afmetingen en een laag gewicht doorslaggevend. Hoeveel ademend vermogen de MTB-jassen moeten hebben, hangt ook sterk af van de individuele sportieve ambities. Bikers die klimmend veel meters willen maken, moeten in ieder geval zorgen voor afdoende ventilatie. De belangrijkste eigenschappen van een goed fietsjack zijn echter een optimale pasvorm en uitmuntende beweeglijkheid. Daarvoor moet het fietsjassen de juiste lengte hebben en ervoor zorgen dat de schouders tijdens het fietsen genoeg bewegingsvrijheid hebben.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.