MTB broeken voor tours, trails en training

mountainbike broek

Mountainbikebroeken zijn in heel veel verschillende ontwerpen en constructies verkrijgbaar. Ons aanbod aan MTB broeken varieert van lange fietsbroeken en ¾ fietsbroeken tot korte fietsbroeken met pijpen tot aan de knie (of nog korter) en alle modellen zijn afzonderlijk verkrijgbaar als nauwsluitende bib, in een normale pasvorm of als oversized baggy broek.

Bij het uitkiezen van de optimale mountainbikebroek geven meerdere factoren de doorslag. Het gebruiksdoel en de persoonlijke rijstijl zijn daarbij net zo bepalend als de weersomstandigheden, het jaargetijde en de temperatuur. Hoog comfort en maximale bewegingsvrijheid zijn echter bij alle MTB broeken onontbeerlijk.

Baggy of bib - loose fit of slimfit fietsbroeken?

De klassieke, strakke fietsbroeken garanderen een licht gewicht en een optimale pasvorm. Met hun geïntegreerde zeem zorgen ze tijdens lange fietstochten voor een hoog draagcomfort. Veel mountainbikers geven echter de voorkeur aan een iets ruimere pasvorm en kiezen daarom voor baggy shorts, die op het eerste gezicht veel weg hebben van outdoor shorts.

De populaire baggy fietsshorts zijn gemaakt van stabiele, ademende en rekbare functionele materialen. Op open terrein zijn ze dan ook robuuster en duurzamer dan bibshorts die dun en licht van gewicht zijn. Omdat er op smalle trails, bij het freeriden en in het bikepark altijd het risico bestaat dat je met de grond in aanraking komt, zijn veel mountainbikers uitgerust met kniebeschermers en scheenbeschermers. Zulke beschermers kunnen heel comfortabel onder een baggy broek worden gedragen, zonder dat dit de bewegingsvrijheid inperkt.

Mountainbikebroeken met een hoogwaardige zeem

Toonaangevende fabrikanten van mountainbikekleding zoals ION, Endura, IXS of Maloja hechten heel veel waarde aan een voortreffelijke verwerking en hoogwaardige materialen. Met name de geïntegreerde zemen spelen daarbij een essentiële rol. De comfortabele zemen zijn in de meeste fietsbroeken vast ingenaaid. Baggy shorts zijn vaak voorzien van een uitneembare binnenbroek.

Zo kunnen de perfecte pasvorm van een bibshorts en de ruimere pasvorm van een baggy shorts optimaal met elkaar worden gecombineerd. Dit maakt het onderhoud bovendien makkelijker, want de binnenbroek kan apart worden gewassen. Het maakt in principe niet uit of je nu een fietsbroek met bretels of een downhill broek draagt - voor een aangenaam draagcomfort is de juiste positie van de zeem altijd doorslaggevend. Alleen als de zeem in de individuele rijpositie perfect op het zadel zit, kunnen stoten en schokken effectief worden geabsorbeerd. Een goed MTB zadel en een goede vering vullen je comfortabele MTB broek verder perfect aan.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.