Tests en beoordelingen

La Sportiva - Karakorum HC GTX - Berglaarzen in de test

Beoordelingsoverzicht
Onze beoordelingen zijn 100% echt. meer informatie
Wat vind je daarvan ?

Het maximale aantal tekens is bereikt.

Oeps, je bent vergeten je vraag te stellen.

Beoordeel het product nog door op de sterren te klikken

Beoordeel het product nog door op de sterren te klikken

Hoe beoordeel je het product?

Met de upload bevestig je onze Gebruiksvoorwaarden

Wat vinden andere bergvrienden daarvan:
Vraag van Bram
29.10.2014
Zijn deze schoenen wel geschikt voor stijgijzers met snelsluiting?

Oeps, je bent je antwoord vergeten

Johannes | Kirchentellinsfurt
30.10.2014 17:05

Hello Bram,

I don't really know what you mean with a quick clamp. These boots are compatible with crampons, which have a toggle at the back and a punnet in front.

Have a good day, Bye!

| Lelystad

De bijdrage werd op 18.10.16 bewerkt

Solide pasvorm voor de grote voet!

Altijd al zoekende naar een brede, grote maat, stevige (niet vervormbare) bergschoen.
Is altijd lastig als je zulke grote voeten hebt (maat 48 en breed met hoge wreef).

Na diverse tips deze schoen besteld. En warempel; hij past als gegoten.
Wel apart dat als je maat 12 bestelt (volgens het lijstje de grootste maat), je maat 13 (=48) krijgt. Verder prima, want dit is precies de maat die ik zoek.

Wel een tip voor de diverse leveranciers: zorg nou eens dat die maattabellen wat uniformer zijn! En houdt rekening met breedte en/of vermeldt dit bij de diverse schoenen.

Deze schoen heeft een zeer stijve zool (dat vind ik prettig). En b.v. Edelrid crampons passen er ook als gegoten onder. Je voelt je zelf erg stevig en stabiel met deze schoenen. Zeker als je letterlijk op grote voet leeft is dat wel zo prettig op steile en glibberige hellingen.
Daarnaast bleek bergfreunde ook nog eens een interessante prijs te rekenen voor deze schoen.

Levering via DHL duurde wel bijna een week.

[edit]
Ook nu, 2 jaar later, nog steeds een solide schoen!

Productfoto's van E.W.
  • Mijn voeten + deze schoenen op de top van de Tristkogel! (Hinterglemm, A)

  • Voordelen
    Prijs/kwaliteit
    Goede grip
    Robuust
  • Gebruik
    Hoogtetours
    Trekking

Oeps, je bent vergeten je commentaar

Wat vinden bergvrienden wereldwijd daarvan:
Vraag van c
21.11.2016
B-Ratings/Crampon Compatibility of All Mountain Boots

Why don't you include the B-Ratings (stiffness) or crampon compatibility of your mountain boots? Is it that Alpinetrek lack the expertise to do so, or that you're trying to misinform your customers?

Oeps, je bent je antwoord vergeten

| Bleiberg/Kreuth

perfectes Preis-Leistung verhältnis

rundum zufrieden!

  • Voordelen
    Robuust
    Prijs/kwaliteit
    Waterdicht
    Goede grip
  • Gebruik
    Hoogtetours
    Wandelen

Oeps, je bent vergeten je commentaar

| kamp-bornhofen

Top Schuh!

Toller Grip am Fels und er ist bequem und dicht.

  • Voordelen
    Robuust
    Waterdicht
    Goede grip
    Prijs/kwaliteit
  • Gebruik
    Hoogtetours
    Klettersteig
    Trekking

Oeps, je bent vergeten je commentaar

| Schlierbach

gut sitzender Bergstiefel

Der Schuh sitzt an meinen schmalen Füßen sehr gut und bietet tollen Halt. Mir gefällt zu dem das klassische Design.

  • Voordelen
  • Gebruik
    Klettersteig
    Trekking
    Hoogtetours

Oeps, je bent vergeten je commentaar

| Obergrafendorf

100% vinden de beoordelingen
van Christian nuttig

Top Stiefel!

Ich hab den Karakorum HC seit ca einem Jahr und gehe wirklich alles mit ihm (Wandern,Klettersteig,Hochtouren,....im Sommer wie im Winter)keine Blasen, passt MIR wie angegossen! Lediglich die Einlagen habe ich gegen Orthopädische getauscht, hat aber nichts mit dem Schuh zu tun.

  • Voordelen
    Waterdicht
    Robuust
    Prijs/kwaliteit
    Goede grip
  • Gebruik
    Wandelen
    Trekking
    Klettersteig
    Hoogtetours

Oeps, je bent vergeten je commentaar

| Berlin

Ein Schuh für ALLE Fälle!

Den Schuh habe ich seit zwei Jahren im Gebrauch und nutze ihn vom einfachen Wandern bis hin zu alpinem Bergsteigen. Der Schuh macht alles mit (Bachdurchquerungen, Schnee, Geröll) und lässt sich durch die intelligente Schnürung den Örtlichkeiten (steile Wege, flaches Gelände) perfekt und bequem anpassen. Mittels Einsatz unterschiedlicher Socken ist er für erhebliche Temperaturschwankungen geeignet. Die LA-Sportiva-Qualität (ich habe 6 Paar Schuhe zum Vergleich) ist Programm. Das Modell ist m. E. für einen Einsatzbereich für 95% ALLER Touren geeignet. Bitte für die (regelmäßige) Imprägnierung nur Sprühmittel (z. B. NANO-Pro oder CARBON-Pro) benutzen.

  • Voordelen
    Robuust
    Prijs/kwaliteit
    Goede grip
    Waterdicht
  • Gebruik
    Trekking
    Hoogtetours
    Wandelen

Oeps, je bent vergeten je commentaar

Micha | Herne
09.07.2016 09:09

Sehr guter Beitrag, habe mir direkt carbon pro bestellt. Der Mann weiss wovon er spricht, hat offensichtlich grosse Fachkenntnis.
Habe den Schuh auch und meine Füße ein neues Wohnzimmer.

Vraag van frank | kamp-bornhofen
06.05.2016
Was empfehlt ihr denn zur Pflege? Vielen Dank

Oeps, je bent je antwoord vergeten

Vraag van Christian | Obergrafendorf
29.10.2015
Steigeisen!?

Hi!

Welche Steigeisen passen zu diesem Schuh?Was habt ihr montiert?

Mfg Christian

Oeps, je bent je antwoord vergeten

Johannes | Kirchentellinsfurt
30.10.2015 17:22

Hallo Christian,

da kannst Du Steigeisen mit einem Kipphebel hinten und einem Körbchen vorne nehmen. Was für Steigeisen Du konkret nimmst, hängt letztendlich auch davon ab, was Du vor hast. Da kannst Du uns gerne auch eine Mail an die info@bergfreunde.de schicken, dann können wir mehr in die Tiefe gehen.

Mach's gut,
Johannes

Er zijn nog 12 andere bijdragen!

Talen filteren

Bijdragetypen filteren

Sorteren op