Kunststof sneeuwschoenen voor onderweg naar de top

Kunststof sneeuwschoenen

Schitterende, maagdelijke winterlandschappen te ontdekken, behoort in het koude jaargetijde tot de meest adembenemende belevenissen. Kunststof sneeuwschoenen zijn een van de voordeligste mogelijkheden om je buiten de begane paden in het avontuur te storten. Ze verminderen het diep in de sneeuw wegzakken en geven zo de wandelaar de nodige stabiliteit om zich voort te bewegen in het witte element.

Afhankelijk van gewichtsklasse, geslacht en toepassing zijn vele verschillende kunststof sneeuwschoenen van bekende fabrikanten zoals Inook, Salewa of Tubbs verkrijgbaar. Ook de populaire TSL-sneeuwschoenen bevinden zich in ons assortiment.

Robuuste sneeuwschoenen kunststof modellen

De dagen waarin sneeuwschoenen van hout en dierenvellen werden gemaakt, ligt al lang achter ons. Door het gebruik van moderne materialen zoals kunststof, wordt een lager gewicht verkregen en de stabiliteit enorm verbeterd. Sneeuwschoenen van kunststof zijn bovendien aanzienlijk voordeliger dan hun soortgenoten van aluminium.

Voor stijgende terreinen zijn bovendien varianten met stijghulpen verkrijgbaar. Vooral sneeuwschoenen van MRS, maar ook van andere fabrikanten zoals Tubbs of Inook, zijn ontworpen voor veeleisende terreinen.

Door de verschillende anatomie en de daarmee samengaande verschillen in gewicht en manier van lopen zijn verschillende modellen verkrijgbaar voor mannen, vrouwen en kinderen.

Tip: Ook wanneer kunststof sneeuwschoenen een voordelige kennismaking met deze sport bieden, moeten ongetrainde personen lawinegevaarlijke gebieden absoluut vermijden.

Get a £5 voucher
Bergfreunde News abonneren
Ontvang de €5 waardebon
Bergfreunde News abonneren
Bergfreunde News abonneren
Ontvang de €5 waardebon
€ 5 onmiddellijk
Voor je volgende bestelling
Nee, dank u.

Houd er a.u.b. rekening mee dat we op onze website cookies inzetten om je gebruikservaring te verbeteren. Wanneer je op de website verdersurft, ga je akkoord met het gebruik van cookies.