MTB-shorts: Stijl en functie met het korte design

MTB-shorts

Fietsshorts voor alle vormen van mountainbiken met downhill, marathon en tour zijn zowel functionele als modieuze begeleiders bij korte en meerdaagse tochten met het stalen ros.
Hieronder staan nog een paar nuttige tips over fietsshorts, die van nut kunnen zijn bij het kiezen van de juiste broek voor mountainbiken bij warm weer.

Algemene kenmerken van MTB-shorts

De korte fietsbroeken zorgen voor bescherming en tegelijkertijd voor een aangenaam draagcomfort. UV-stralen, doorns, takken en afhankelijk van het model ook regen, hebben geen schijn van kans tegen stijlvolle baggy shorts en ¾-shorts voor de MTB-sport.
Bovendien zijn ze met of zonder kussens verkrijgbaar, zodat een maximale bewegingsvrijheid bij de afdaling en een stressvrij zitcomfort tijdens tochten met bagage zijn gegarandeerd. De binnenbroek van een fietsbroek kan er soms worden uitgehaald en apart worden gedragen en gewassen.
Vaak zijn de materialen van MTB-shorts niet elastisch en enorm slijtvast. Ze drogen snel en laten voldoende bewegingsvrijheid voor veeleisende manoeuvres op snelle trails. Wanneer het om het beste comfort bij een hoog tempo gaat, zijn er natuurlijk ook nauwsluitende mountainbike shorts met stretch voor ambitieuze cross country-fietsers. Ook bibshorts met comfortabele schouderbanden zijn hiervoor geschikt. Daarmee ontstaat geen koudebrug bij de nieren in de gebogen houding op de fiets.
Ook korte regenbroeken zijn verkrijgbaar en zijn vooral erg nuttig bij ondernemingen zoals de Alpencross. Want terwijl de warmte bij de kuiten kan ontsnappen, blijven de in de kwetsbare fietspositie zittende bovenbeenspieren droog en warm. Zulke varianten zijn net als overschoenen licht en klein op te bergen voor noodgevallen.
Fietsbroeken voor downhill sporten hebben soms net als knie- en scheenbeschermers een beschermende functie. Door geïntegreerde kussentjes worden de kwetsbare heupen en het stuitje bij een val beschermt tegen drukbelastingen.
Zoals ook bij de sportieve, nauwsluitende broeken voor racefietsen moeten MTB-shorts in het casual design reflectoren, minstens een insteekzak voor sleutels, repen of mobiel en eventueel een aan de achterkant verhoogde heupband met antislip-coating bevatten. Er zijn hoogwaardige fietsshorts verkrijgbaar van onder andere Shimano, Qloom, Craft en Vaude.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.

We gebruiken cookies om je shoppingervaring te verbeteren. Als je onze website gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.