Gletsjertouwen voor alpine tochten en doorkruisingen van gletsjers

Gletsjertouwen

Een degelijk gletsjertouw is onmisbaar voor gletsjertochten, alpine tochten en toerskiën. De lengte van het touw voor gletsjertochten hangt af van hoe groot het team is. We raden een touwlengte van 50 m aan voor een team van 3 of 4 personen.

Er worden ook kortere klimtouwen gebruikt, bijvoorbeeld in groepen van twee alpinisten, voor korte abseilpassages op skitours en bij skibergbeklimmen. Ook als een gletsjertouw van 30 of 40 m voldoende lijkt, raden we wegens veiligheidsredenen een touw van 50 m lang aan voor een team van 3 personen.

Lichte, dunne en goed geïmpregneerde klimtouwen

Klimtouwen voor sportklimmen en in alpiene sport worden anders belast dan bij alpine tochten en gletsjertochten. Een erg goede impregnering van het gletsjertouw speelt een belangrijke rol. Zowel de ommanteling als de kern van het touw moeten geïmpregneerd zijn, zodat het touw niet doorweekt wordt. Hierdoor blijft het touw licht en gemakkelijk knoopbaar. Gletsjertouwen behoren tot de lichtste klimtouwen. Ze hebben namelijk een gewicht van 40 g per meter en hebben een diameter van ongeveer 8 mm.

In ieder geval mogen enkeltouwen niet door gletsjertouwen worden vervangen. De vangstoot en valfactor is berekend voor gebruik met klimgordels voor alpine tochten in teams en voor spelonkberging. Enkel bij het voorklimmen is het touw toegestaan als half- of tweelingtouw. Met de juiste klimpartners en met het juiste materiaal kan de volgende gletsjertocht met ijspikkels en stijgijzers niet meer mislukken. Karabiners, proviand, reepsnoer en een warm drankje in je klimrugzak? Dan kan het avontuur op de gletsjer beginnen!

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.

We gebruiken cookies om je shoppingervaring te verbeteren. Als je onze website gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.