Helmcamera's leveren indrukwekkende opnames van elk avontuur

Helmcamera's

Heb je avontuurlijke dagen op de fiets met heel wat actie achter de rug, maar gelooft niemand je verhalen? Met het videomateriaal van een helmcamera is er geen twijfel meer mogelijk! De kleine begeleiders zijn robuust gemaakt, zodat ze ook bij wilde afdalingen met sprongen en scherpe bochten alles kunnen opnemen. Daarnaast hebben de mini-camcorders tegenwoordig een indrukwekkende beeldkwaliteit met scherpe opnames. De camera's zijn meestal spatwaterdicht of kunnen met een waterdichte behuizing worden beschermd.

Belangrijke overwegingen voor de aankoop

Zodat de fietser lang plezier beleeft van zijn actioncam, is het de moeite waard om rekening te houden met enkele overwegingen.

  • Wat wil ik met de camera voornamelijk doen?
  • Waarop wil ik de camera monteren? Op mijn helm, aan mijn skistok, op mijn skate- of surfboard?
  • Welke resolutie heb ik nodig?
  • Welke accessoires zijn er verkrijgbaar? Zijn deze compatibel met elkaar?
In het algemeen is het beter als de houder steviger is dan nodig. De bevestiging van de camera moet tenslotte bij een hoge snelheid standhouden. Dit geldt voor zowel downhillfietsers als longboarders en skaters, die een helmcamera dragen.

Helmcamera's

Basisuitrusting en nuttige accessoires

Camera's van topkwaliteit en vele, compatibele accessoires vind je terug bij GoPro, Garmin en Lupine. De compacte cams met hoge resolutie leveren geweldige beelden op die je daarna thuis kan laten zien. Des te kleiner de helmcamera, des te minder merk je ervan tijdens het filmen. Zo kun je je volledig concentreren op het parcours. Maar des te kleiner de camera, des te duurder hij is met dezelfde beeldkwaliteit en resolutie. Met enkele handige accessoires kun je veel meer met de camera:

  • een stuurhouder of een helmbevestiging
  • een licht eenbeenstatief of een flexibel driebeenstatief om aan bomen en op terreinen te bevestigen
  • een draadloze afstandsbediening
  • als er geen vaste lens is of de brandpuntsafstand niet voldoende is: een groothoeklens
  • uiteraard extra batterijen en voldoende grote geheugenkaarten

Informatie over de resolutie van helmcamera's

Op het eerste gezicht lijken de aanduidingen van de resolutie van actioncams verwarrend, maar deze zijn eigenlijk niet zo ingewikkeld.
Een klein voorbeeld: 7 MP; 1080 p (24/25/30 fps) staat voor 7 megapixel bij foto's en 1920 x 1080 beeldpunten in progressive scanning met 24, 25 of 30 beelden per seconde bij een video-opname. Bij meer beelden per seconde kun je sprongen en actieve scènes perfect opnemen. Je krijgt zelfs de indruk dat je er zelf bent geweest.
Bij slechte verlichting of te veel helderheid zorgen HDR-functies via belichtings-bracketing voor een waarheidsgetrouwe weergave. Net zoals bij een digitale camera heb je een groter geheugen nodig bij een hogere resolutie.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.