De afdaling onder controle met mountainbike handschoenen

MTB & downhill handschoenen

Mountainbike- & downhill-handschoenen zijn bij het fietsen een vast onderdeel van de downhill-kleding. Zonder handschoenen mis je grip, krijgen je handpalmen blaren en ontstaan er diepe schaafwonden als je valt.

In tegenstelling tot de traditionele handschoenen en half-vingerhandschoenen voor MTB zijn downhill-handschoenen meestal voorzien van lange vingers en gemaakt van stevig materiaal. Fietsers hebben de keuze uit talloze modellen van merken als Shimano en Roeckl. Uiteraard vind je ook de passende knie- en scheenbeschermers.

Niet zweten, niet bevriezen en niet glippen

Eén paar downhill gloves is voor veel mountainbikers niet voldoende voor een heel jaar. Terwijl ze in de zomer ventilerende handschoenen nodig hebben, gebruiken ze in de winter eerder handschoenen met een lichte voering. Juist tijdens de koude maanden is fietsen duidelijk prettiger met water- en winddichte handschoenen met Gore-Tex membraan.

Bij de ideale downhill-handschoenen is de perfecte pasvorm het allerbelangrijkste. De vingers moeten de juiste lengte hebben en de handschoenen mogen niet te los of te strak zitten. Alleenop die manier heb je zo veel mogelijk grip op het stuur.

Duurzame MTB handschoenen van robuuste materialen

Fietshandschoenen moeten lang niet hetzelfde ondergaan als downhill-handschoenen. Daarom zijn ze gemaakt van sterke materialen en voorzien van extra verstevigingen op zwaar belaste plaatsen. Zo gaan de handschoenen langer mee en kunnen de fietsers er langer van genieten. Bovendien wordt leer en kunstleer gecombineerd met verschillende kunstvezels zoals nylon of polyester. Speciale pads van silicone of schuimstof zorgen ervoor dat schokken worden geabsorbeerd en vermijden dus vermoeiheid van handen en polsen.

Downhill-fietsers lopen in vergelijking met andere fietsers meer risico om te vallen. Daarom worden de verstevigingen aan de downhill gloves ook deels extra gevoerd of voorzien van kunststof kappen aan de vingers of knokkels. Deze bescherming van je knokkels kan voorkomen dat je hand of vinger breekt als je valt met een hoge snelheid.

€5 waardebon
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.