MTB shirts voor tours, trails en downhill

Mountainbike shirt

Mountainbike shirts zorgen voor een aangename lichaamstemperatuur en een evenwichtige vochtregulering tijdens het fietsen. Ademende en elastische materialen realiseren een perfecte pasvorm en maximale bewegingsvrijheid.

Afhankelijk van het gebruiksdoel en de weersomstandigheden vallen MTB shirts qua pasvorm en design vaak heel verschillend. Fietsshirts voor sportieve tourrijders hebben een nauw aansluitende pasvorm en beschikken over een hoge ventilatie en een uitstekend ademend vermogen. Wijde mountainbike-shirts voor freeride, downhill of enduro bieden daarentegen voldoende ruimte voor de rugbeschermer en elleboogbeschermers.

Lichte mountainbike shirts voor tours in het open terrein.

Voor uitgestrekte fietstours bieden fabrikanten van fietskleding zoals Gore Bike Wear, ION, iXS of Maloja een modern assortiment hoogwaardige fietsshirts. De lichte shirts zijn er als model met lange mouwen en een variant met korte mouwen - allebei met doorlopende ritssluiting, 1/2 rits of 1/4 ritssluiting. In veel shirts beschermen de hoogwaardige synthetische vezels met geïntegreerde UV-bescherming tegen zonnebrand tijdens het fietsen.

De nauw aansluitende fietsshirts voeren vocht snel van het lichaam af en drogen zeer snel. Hiermee beschermen ze het bovenlichaam tegen afkoeling en oververhitting. Ademende fietsshirts zijn tijdens fietstours perfect met fietsjacks van windstopper of softshell-materiaal te combineren. De lichte windbreakers beschermen mountainbikers tegen kou en rijwind en gaan door hun kleine afmeting tijdens elke fietstour in de bergen mee.

Trendy fietsshirts in het bikepark of bij downhill

Terwijl de nauw aansluitende MTB shirts voor tours als onderste kledinglaag direct op de huid worden gedragen, zijn de wijde freeride shirts de buitenlaag. Bij downhill en in het bikepark behoren uitgebreide beschermers aan de rug, schouders, ellebogen en knieën tot de elementaire basisuitrusting.

De meeste mountainbikers dragen onder hun beschermend vest of rugbeschermer nauw aansluitend sportondergoed. Zo zijn de beschermers comfortabeler te dragen en de vochtregulering verbetert door de ademende laag van de synthetische stof. De lichte en ruim vallende mountainbike shirts voor freeride, enduro of downhill fietsers vormen over de beschermers heen de opvallende buitenkant. MTB shirts beschermen optimaal tegen de rijwind en bestaan uit robuuste synthetische vezels die ook het harde werk in het bikepark weerstaan. Maar naast de praktische aspecten spelen bij downhill en freeride shirts de hippe ontwerpen zeker ook een belangrijke rol. Op kleur afgestemde MTB shorts en MBT shirts en een opvallende racelook zijn voor veel mountainbikers deel van het spel.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.

We gebruiken cookies om je shoppingervaring te verbeteren. Als je onze website gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.