Altijd op de weg blijven: heel simpel met fietsnavigatie

Een GPS-apparaat voor fietsnavigatie is een duidelijk en betrouwbaar alternatief voor smartphones en dergelijke. Want deze laatste functioneren in het stadsverkeer weliswaar behoorlijk maar kunnen in afgelegen, landelijke omgevingen vaak moeilijk het GPS-signaal vasthouden. Hierbij komt de relatief geringe levensduur van de batterij van een mobiele telefoon. Met een volwaardig navigatieapparaat spelen fietsers zodoende op safe, want de batterij van de telefoon wordt ontzien en de bereikbaarheid is veilig gesteld. Niet te vergeten: een fietscomputer is robuuster en minder gevoelig dan de zakelijke mobiele telefoon, wat bij motregen of vallen van doorslaggevend voordeel is.

Bijzonderheden van navigatieapparaten voor fietsen

Naast de bescherming tegen spatwater en de stofdichte afwerking is de leesbaarheid van het display bijzonder belangrijk. Navigatieapparatuur voor de fiets is zo gemaakt dat het bediend kan worden en afleesbaar is terwijl het aan het stuur bevestigd is. De menunavigatie is intuïtief en de belangrijkste functies zijn snel oproepbaar. Het displayformaat is op de afstand tot het stuur afgestemd, daarom is bediening van het touchscreen snel, zeker en ongecompliceerd.

Wat moderne fietsnavigatie te bieden heeft

Opvouwbare wegenkaarten die veel plaats innemen hebben in de meest afgelegen gebieden zonder stroomvoorziening zeker hun nut en in ieder geval een klein voordeel ten opzichte van de oplossing met GPS. Maar ook op de fiets is de accu met een licht en inklapbaar zonnepaneel op te laden. Naast de uitrusting met actuele fietskaarten is een fietscomputer tevens een hoogtemeter. Het betreffende kaartmatriaal bevat naast de routes bezienswaardigheden en points of interest.

Met updates en routeportaal helemaal up-to-date

De connectiviteit met de PC thuis is bij Garmin geen probleem. Perfecte synchronisatie met het interne geheugen en regelmatig updates voor het apparaat en de software maken bij grote fabrikanten deel uit van de service en is bon ton. Talrijke forums bieden een routeportaal met veel interessante voorstellen en suggesties. Ook praktisch en een duidelijk voordeel ten opzichte van kaarten: de routes kunnen eenvoudig worden veranderd, hetzij voor spontane afwijkingen naar points of interest, of veranderingen vanwege het slechte weer.

€5 waardebon >>
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.