DHL GoGreen

DHL GoGreen Logo

GoGreen - voor het milieu!

GoGreen is in juni 2005 als pilotproject met de naam "Groen pakket" door DHL ingevoerd en was het eerste CO2-neutrale pakket ter wereld. Voor GoGreen wordt alle CO2-uitstoot die door het transport ontstaat, berekend en door interne of externe uitstootverminderende projecten gecompenseerd. De transparantie en de geloofwaardigheid van het GoGreen-initiatief wordt jaarlijks door een externe, certificerende instantie geverifieerd.

De methodologische basis van het GoGreen-programma van DHL vormt een samengaan van meten, verminderen en compenseren - intern en extern. Om de CO2-uitstoot binnen het bedrijf regelmatig te registreren en vooruitgang zichtbaar te maken bestaat er een omvangrijk "Carbon Accounting System". Om de uitstoot van kooldioxide te verminderen heeft iedere tak van het bedrijf een serie bedrijfsspecifieke maatregelen geïdentificeerd.

Voor GoGreen compenseren we de CO2-uitstoot ontstaan bij het verzenden van  goederen met interne en externe klimaatbeschermingsprojecten via het Deutsche Post World Net. Deze CO2-neutrale service, die sinds 2006 in Europa bestaat, moet de komende jaren verder uitgebreid worden. Alleen al in 2008 is de GoGreen-verzendservice uitgebreid naar 17 landen in de Aziatisch-Pacifische regio.

Bergfreunde.nl verzendt alle pakketten binnen Duitsland met GoGreen - zonder extra kosten voor onze klanten. Uit liefde voor het milieu!

€ 5 onmiddellijk
Voor je volgende bestelling
Nee, dank u.