Covid-19: onze updates & tips
Hier vinden jullie de laatste updates van PostNL.
+++ 11 mei 2020 +++

Goed nieuws: we kunnen weer naar België verzenden! Dit geldt helaas nog niet voor niet-standaard pakketten.

+++ 27 april 2020 +++

BELGIË: Vanwege problemen met de postbezorging kunnen we helaas op dit moment geen bestellingen uit België accepteren. We zullen ons best doen om snel een oplossing te vinden en zullen je hier hier op de hoogte houden.

+++ +++ 19 maart 2020 +++

Wij staan nog steeds de klok rond voor je klaar! En dat met de gebruikelijke verzendings-, leverings- en betalingsvoorwaarden.
Daarnaast bieden we je nu ook een verlengde retourtermijn van 100 dagen.
++++++
Activiteiten voor thuis & alleen
Bushcrafting
Microadventures & bushcrafting

Thuis op avontuur! Onze bewegingsvrijheid is beperkt, maar onze creativiteit niet. Zet je tent op in de tuin, maak een kampvuur en bak samen met je kinderen broodjes op een stok of probeer met hout en een tarp een gezellig kamp te bouwen. Met bushcrafting beleven grote en kleine avonturiers veel plezier! De geschikte uitrusting daarvoor vind je natuurlijk bij ons.

Gezellig thuis

Hoewel wij op het werk geen dresscode hebben en sowieso sportief of casual gekleed naar het kantoor komen, hebben wij bergvrienden het ons thuis toch nog een tikkeltje gezelliger gemaakt. Zo zit menigeen waarschijnlijk de hele dag in jogging- of pyjamabroek voor de computer, terwijl ze met een keurig shirt voor de camera verschijnen.

Of je nu nog pantoffels, een hoodie of een joggingbroek nodig hebt, wij hebben wat jij zoekt om je het thuis aan het bureau of op de bank comfortabel te maken!

thuis
Wat we nu kunnen doen

Wat we nu kunnen doen

Steun de lokale handelaars!

Voordat we je onze ideeën meegeven over wat je nu in je vrije tijd kunt doen, willen we je nog een tip meegeven. Als je een van onze ideeën wilt uitproberen en daar nog iets voor nodig hebt of je er een boek over wilt kopen, kun je eens kijken of er kleinere winkels in jouw buurt een leveringsdienst aanbieden, in plaats van bij de grote ketens of online warenhuizen te bestellen.

Er zijn ook andere manieren waarop je lokale handelaars kunt steunen. Op het internet kun je zoeken welke initiatieven er in jouw stad zijn.
Vrijwilligerswerk

HELP IN DE BUURT
Kom je niet in contact met de risicogroep en wil je graag de mensen om je heen helpen? Neem dan eens een kijkje op de verschillende platformen waar burenhulp wordt aangeboden. Of hang een briefje op in het gemeenschappelijke trappenhuis en bied je hulp aan (zorg ervoor dat het mogelijk is om telefonisch contact met je op te nemen).

BLOED GEVEN
Ook in deze tijd zijn bloeddonaties zeer belangrijk. Op de website van Sanquin of het Rode Kruis vind je meer info over bloed geven in tijden van corona.

HELP MEE IN DE MEDISCHE SECTOR
Mensen met medische kennis zijn momenteel zeer gevraagd. Studeer je geneeskunde, volg je een opleiding in de zorg of deed je al eens vrijwilligerswerk in de medische sector? Dan zijn heel wat steden of ziekenhuizen op zoek naar jou als vrijwilliger met medische kennis. Wie weet geeft je werkgever je hiervoor wel een paar uur per week vrij of zelfs betaalde vakantie, zodat je de samenleving kunt helpen.

HELPEN BIJ DE OOGST
Buitenlandse seizoenarbeiders zullen in 2020 waarschijnlijk niet naar Nederland en België kunnen komen. Hierdoor zijn er te weinig werkkrachten voor de oogst. Heb jij tijd en wil je die graag nuttig besteden? Kijk dan eens of ze bij jou in de buurt nog extra hulp kunnen gebruiken (bijvoorbeeld op een van deze twee websites: werkenindelandentuinbouw.nl of helponsoogsten.nl).

LAAT JE COMPUTER WERKEN
Wetenschappers hebben momenteel hulp nodig bij het oplossen van verschillende vraagstukken in verband met het nieuwe coronavirus. Leen de rekenkracht van je computer aan hen uit en help hen bij de zoektocht naar een mogelijke oplossing via het bestuderen van eiwitten. De programma's lopen op de achtergrond en gebruiken de rekenkracht van je computer. Meer info vind je op foldingathome.org en fold.it/portal/.
Vrijwilligerswerk
Tips tegen verveling

Planten kweken
Brood bakken
Fiets Lentecheck
Fotokaart
Brief van de bergvrienden

Beste bergvriend(in),

Wij hopen dat jij en je omgeving gezond zijn, jullie goed op elkaar passen en je toch nog de mogelijkheid vindt om op een verantwoordelijke manier van de natuur te genieten!
#FlattenTheCurve

De belangrijkste regel in de bergen geldt nu ook in het dagelijkse leven: neem geen onnodige risico's.
Ook wij willen bijdragen aan het afremmen van de verspreiding van COVID-19 – ook en in het bijzonder in het belang van onze medewerkers en families. Daarom hebben we, naast de klassieke hygiënemaatregelen die al enkele weken geleden zijn ingevoerd, besloten om als preventieve maatregel in de mate van het mogelijke thuis te werken. De weinigen die nog op kantoor werken, zitten verspreid over alle verdiepingen en afdelingen, om zo de nodige minimale afstand te kunnen bewaren. De ploegen in de logistiek zijn zo ingedeeld dat de medewerkers "contactloos" en op een gepaste afstand van elkaar kunnen werken. Daarnaast zijn alle zakenreizen afgelast, ontvangen we geen externe bezoekers meer en houden we vergaderingen alleen nog via videogesprekken.
We zijn nog steeds zonder beperkingen bereikbaar

Zo kunnen we garanderen dat je je bestellingen snel en betrouwbaar blijft ontvangen en dat het risico voor het personeel zo laag mogelijk wordt gehouden. We hebben voldoende artikelen op voorraad om je al je lievelingsproducten te kunnen bezorgen.
Natuurlijk zijn we ook zoals gewoonlijk per e-mail en per telefoon bereikbaar om je vragen te beantwoorden en je te ondersteunen bij de voorbereiding op outdooravonturen!
Verlenging van de retourtermijn

We weten dat sommige pakketpunten gesloten zijn en dat sommigen hun huis niet mogen verlaten. Daarom hebben we de retourtermijn verlengd tot 100 dagen.

Ondertussen blijven we de situatie op de voet volgen, leren we bij en houden we je op de hoogte. Hier vind je onze laatste updates over dit onderwerp.
Blijf gezond en zorg voor elkaar,
Matthias, Ronny & de bergvrienden
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.